Setmanari d'informació local - 138 anys

Llum verda als nous Estatuts de Més per Menorca

14677
Llum verda als nous Estatuts de Més per Menorca. | MÉS per Menorca

L’Assemblea de Més per Menorca ha donat aquest dissabte llum verda als nous estatuts que han de regir la nova formació política, transformada de coalició a partit després del mandat sorgit del 1r. Congrés celebrat el passat més de maig.

El procés estatutari s’inicià poc després d’aquell congrés i s’ha anat treballant per presentar una proposta que havia de ser aprovada en l’Assemblea celebrada a Mercadal, no sense el debat previ de les esmenes i la corresponent aprovació, al parer majoritari dels presents.

Segons ha explicat el partit, de les 31 esmenes presentades, «la immensa majoria han estat aprovades; moltes per unanimitat i altres per majoria, mentre que unes molt poques han estat retirades o rebutjades. Les esmenes a tractar unes eren de qüestió tècnica, altres de definició concreta i altres per a fixar o detallar el funcionament i les competències d’alguns òrgans interns».

«També, i com a document adjunt a la proposta d’estatuts, s’ha aprovat per unanimitat el Codi Ètic de Més per Menorca. Un document de compromís i transparència que, donada l’avinentesa, s’ha revisat i adaptat a la nova situació jurídica de la formació menorquinista», ha explicat el partit.

Assemblea oberta

Ara correspon realitzar els tràmits corresponents a les administracions competents per a la validació i registre. A l’assemblea també s’han tractat altres temes, però a nivell informatiu i no sota cap proposta de decisió, com la transferència de la competència de la Promoció Turística del Govern de les Illes Balears al Consell de Menorca, anunciada aquesta mateixa setmana.

«També hi ha hagut un torn obert d’intervencions per expressar el parer dels assistents sobre el procés català i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del Govern espanyol. Posicions, totes les expressades, que han anat pràcticament en la mateixa direcció i que Més per Menorca ja havia expressat durant les darrers setmanes», ha conclòs el partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.