Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca és el cinquè focus en el món de la malaltia d'Andrade

14729

Mallorca és el cinquè focus en el món per nombre de pacients que pateixen la malaltia d'Andrade.

Madrid acaba d'acollir la reunió estatal sobre Amiloidosi Hereditària per Transtiretina, una malaltia rara més coneguda com a malaltia d'Andrade i que afecta més de 200 persones a l'Estat espanyol.

A la trobada varen acudir més de 50 especialistes entre neuròlegs, internistes, cardiòlegs, oftalmòlegs, nefròlegs i neurofisiòlegs, entre d'altres experts, a causa de la importància del seu abordatge multidisciplinari.

Quant al seu diagnòstic, «l'estudi genètic és fonamental juntament amb el seguiment dels portadors de la malaltia», ha assegurat la doctora neuròloga de la Unitat de Neuromuscular de l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid, Lucía Galán.

«Encara que l'ideal seria també comprovar el dipòsit d'amiloide, demostrar-ho en ocasions és difícil, especialment en els casos d'inici tardà, el que pot demorar significativament el diagnòstic, pel que avui en dia no és absolutament obligatori demostrar aquest dipòsit i es prioritza l'estudi genètic precoç», ha explicat.

Com que és una malaltia sistèmica, el pacient pot presentar símptomes en pràcticament qualsevol òrgan. «És cert que la neuropatia és el més discapacitant i l'afectació cardiològica la més mortal, però els símptomes a nivell oftalmològic, digestiu o renal també són freqüents», ha confessat la doctora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.