Setmanari d'informació local - 138 anys

Manresa nega que el programa ‘Dues voltes’ fes «apologia de la il·legalitat»

14811

El director general d’IB3, Andreu Manresa, ha negat que durant el programa dedicat a parlar sobre l’1-O (a ‘Dues Voltes’) es fes «apologia de la il·legalitat». Aquesta ha estat la resposta que el director ha hagut de donar després que la diputada del PP, Antònia Perelló, hagi assegurat durant la Comissió de control en el Parlament que el programa «tenia l’objectiu d’alabar el referèndum».

Manresa considera que el programa «va complir a nivell periodístic» i «no va vulnerar cap dels principis d'equilibri, neutralitat i pluralitat».

El director general d’IB3 ha defensat l'autonomia i els criteris dels periodistes del programa i ha mantingut que les seves indicacions van ser que anassin «equilibrats», parlassin «amb tothom» i explicassin «el que passava». A més, ha explicat que la majoria dels protagonistes del programa van ser balears empadronats a Catalunya.

En aquest sentit, ha defensat que no creu que 'Dues voltes' hagi comès cap delicte sinó que «han explicat el que passava i ho han fet bé». Per això, Andreu Manresa ha lamentat les acusacions de Perelló.

«No devíem veure el mateix programa»

Per la seva banda, la diputada del PP ha recordat al director general que la llei marca que el servei de radiotelevisió pública ha de satisfer el dret dels ciutadans a rebre informació independent, objectiva i veraç.

«No devíem veure el mateix programa. Li puc assegurar que els 60 minuts de programa no denoten cap tipus de neutralitat, parcialitat o equilibri, sinó més aviat tot el contrari», ha contestat Perelló a la rèplica de Manresa.

La parlamentària ha censurat que el programa va tenir «un absolut predomini de les opinions favorables al referèndum» i que «les poques opinions divergents» que es van difondre es van transmetre «amb imatges de fons dirigides a vendre la reacció de l'Estat en defensa de la legalitat com si fos un Estat repressor».

Per això, Perelló ha qualificat com una «absoluta vergonya» que el director general «digui que aquest programa va ser una actuació periodística neutral i equilibrada». «Qualsevol persona que vegi el programa només pot arribar a la conclusió que IB3 estava a favor d'una actuació manifestament il·legal», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.