Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern invertirà 51 milions d'euros en la construcció d’habitatges per a lloguer social

14825

El Govern, en el marc del Pla d'Habitatge de Balears 2017-2020, destinarà un total de 51,4 milions d'euros a la construcció de 511 habitatges destinats al lloguer social a Mallorca, Menorca i Eivissa, la qual cosa suposa un increment del 28 per cent al parc d'habitatge públic.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, qui ha explicat que el Pla inclou altres mesures com l'augment en les ajudes al lloguer o l'ampliació de deduccions fiscals en matèria d'habitatge.

Per illes:

  • A Mallorca es construiran 218 habitatges en set noves promocions a Palma, una a Calvià i una a Inca, així com s'adequaran dos edificis amb 25 immobles a Cala Rajada d'una antiga promoció de l’Ibavi inacabada, per un total de 27,6 milions d'euros.
  • A Eivissa es realitzaran quatre promocions que suposaran un total de 206 habitatges per a lloguer social al que destinarà 17,8 milions d'euros.
  • A Menorca es construiran 62 habitatges en tres promocions, una a Sant Lluís i dues a Maó, amb una inversió de sis milions d'euros.

Pons ha explicat que es tracta «d’un pas important en el bon camí» que es desenvoluparà en un termini de tres anys, amb l'inici de les obres de la majoria de les promocions al llarg de l'any 2018 i en les quals es preveu que es pugui entrar a viure entre 2019 i 2020. Igualment, el conseller ha fet una crida perquè es doni continuïtat a la política d'habitatge de manera que permeti donar resposta a la demanda real. L'objectiu, en aquest sentit, és que en deu anys el parc públic sigui de 5.000 habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.