Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM felicita el poble català i els seus representants «per la seva lluita i determinació»

14853
http://www.elpunt.cat | GRUP EL PUNT

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca felicita el poble català per la seva «lluita i determinació», i els seus representants per «fer efectiva la Declaració d'Independència» i dóna la benvinguda a la República Catalana. Des de l'ASM consideren que la «impossibilitat d’avançar en cap acord en la via del diàleg amb els successius governs espanyols des que el Tribunal Constitucional espanyol va tombar l’Estatut de Catalunya, ha provocat que el Principat de Catalunya no tengués altra alternativa que la independència».

En aquest sentit han assenyalat que la permanència dins Espanya, «amb tots els conseqüents moviments de centralització de poder econòmic, polític i financer a Madrid, posaven en perill real la supervivència de l’economia i la societat catalanes». «Amb aquesta declaració s’inicia un procés a partir del qual, aquesta part del poble català podrà desplegar plenament el seu autogovern i treballar per la prosperitat i el benestar social de les seves generacions futures», han explicat.

Per això l'ASM ha exigit a la comunitat internacional «que compleixi amb la seva obligació de vetllar per la pau, la democràcia i el compliment dels Drets Humans». Aquesta obligació, asseguren, «no és altra que la d'implicar-se en un procés de mediació entre els estats català i espanyol; el reconeixement de la República Catalana com a estat i la vigilància d'un procés constituent mitjançant el qual, en referèndum, el poble català ratificarà o anul·larà la Llei que permetrà desplegar la seva plena sobirania».

En darrera instància, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca han expressat el seu desig de «caminar cap a la independència de la nostra illa». «El context social i econòmic que preveim a partir d'ara dins l'Estat espanyol ens deixa a la gent de les Illes en una situació molt desfavorable», han lamentat. Per tot això, expliquen, que no hi veuen «cap possibilitat per al nostre desenvolupament social i econòmic». «L'única via per aconseguir-ho és esdevenir de manera democràtica i pacífica una república independent, federada amb la resta d'Illes Balears i Pitiüses, amb el Principat de Catalunya i el País Valencià», han finalitzat.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.