Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciutadella acollirà el Congrés Internacional Pau Faner

14957

Arran de la jornada d’estudi i homenatge a Pau Faner que la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) va organitzar l’estiu de 2015, va sorgir el compromís de dedicar un congrés internacional per aprofundir en el coneixement de la vida i l’obra literària de l’escriptor menorquí.

Pau Faner (Ciutadella, 1949) és autor d’una obra prolífica, amb més d’una trentena de títols publicats, que abasten diferents subgèneres novel·lístics, la narració breu, la literatura infantil i juvenil o el teatre, a més de la pintura, que s’hi relaciona íntimament. Faner és un dels primers socis de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que va néixer a Lluc (Mallorca) enguany fa 40 anys.

El Congrés Internacional tendrà la seu al Cercle Artístic de Ciutadella i comptarà amb nombroses comunicacions i ponències dels experts com Julio Peñate, Àlex Broch, Caterina Valriu, Juan Cantavella, Joan Francesc López i Ismael Pelegrí. Així mateix s’organitzarà una taula rodona al voltant de les traduccions de l’obra de Pau Faner amb la participació de Pilar Arnau, Ursula Bedogni, Volker Glab i Nancy de Benedetto. El Congrés es complementarà amb un sopar d’homenatge elaborat per l’associació gastronòmica Fra Roger i una ruta literària a càrrec de Miquel Àngel Limon.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura i en l’exercici de les seves competències (difusió i foment de la cultura, promoció de la lectura i foment de la llengua catalana), ha impulsat i col·laborat en aquesta iniciativa per reconèixer la figura de Pau Faner com un dels màxims exponents de les lletres menorquines.

Està prevista l’assistència de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports a l’acte inaugural del Congrés i de Joana Català, directora general de Cultura, a la cloenda. Podeu trobar més informació sobre el Congrés a www.ime.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.