Setmanari d'informació local - 138 anys

Front comú entre les Balears i Canàries per exigir el 75% de descompte amb la Península

15091

Les Balears i les Canàries han acordat aquest dilluns crear un front comú per aconseguir millorar la connectivitat aèria dels dos arxipèlags. Així, tots dos governs reclamen al Govern espanyol l'augment fins al 75% del descompte aeri per als vols entre les illes i la Península, així com la supressió del cent per cent de les taxes aèries.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha reunit aquest dilluns amb el seu homòleg canari, Fernando Clavijo, en la World Travel Market, que se celebra a Londres, una trobada que ha servit per sumar forces de cara a reclamar al Ministeri espanyol d'Hisenda millores per a la connectivitat aèria en els dos arxipèlags.

Armengol ha agraït a Clavijo que tots dos governs hagin mostrat la seva intenció d'avançar «junts» per aconseguir millores «en temes que poden ajudar socialment i econòmicament als ciutadans als quals representam». En aquest sentit, la cap de l’Executiu ha remarcat que, per a dos arxipèlags «és fonamental tot el relacionat amb la connectivitat» que són precisament els temes que «estan negociant en aquests moments amb el Govern d'Espanya».

Així, Armengol ha explicat que tenen previst mantenir més reunions «en aquests pròxims mesos» per seguir apostant per «tot el que afecta a la connectivitat i als preus dels vols dels residents, tant de les Canàries com de les Balears».

«En la negociació anam plegats»

«Tant el govern canari com el balear estam pressionant a l'Executiu espanyol per aconseguir augmentar al 75% el descompte de resident entre les Illes i la Península», ha afirmat Armengol, que ha dit que el seu objectiu és que s'inclogui als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2018. Actualment és del 50% i recentment s'ha aconseguit el descompte del 75% en els trajectes interilles.

«En aquesta negociació anam plegats els dos governs», ha remarcat Armengol, qui ha afegit que, a més, estan plantejant «reclamar la bonificació del cent per cent de les bonificacions de les taxes aèries per als residents en tots els vols tant entre els interilles, com entre les Illes amb la Península». «Entenem que això repercutiria molt directament en la baixada de preu dels bitllets i també afavoriria molt la connectivitat i capacitat de negoci de les companyies àrees», ha agregat la presidenta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.