Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana que la connexió Menorca-Barcelona sigui considerada servei públic

15463

Més per Menorca anima el Govern a continuar fent feina per aconseguir el 75 % de descompte per a viatges a la Península. Cal recordar que els propers dies 22 i 23 de novembre les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla es reuniran per debatre, entre altres qüestions, aquest augment al 75 % així com la bonificació per part de l’Estat del 100 % de les taxes aèries.

No obstant això, Més per Menorca va més enllà, i demana que la ruta entre Menorca i Barcelona es consideri Obligació de Servei Públic (OSP). Els menorquinistes se sumen així a les reivindicacions de la plataforma ‘El Transport Aeri Ofega Menorca’, que ha explicat que, gràcies a aquesta fórmula d’OSP, el descompte del 75 % interilles ha tengut un «efecte positiu».

L’OSP estableix uns preus màxims per a les rutes que impedeixen que les tarifes es disparin. Així, Joan Enric Vilardell, portaveu de la plataforma ‘El Transport Aeri Ofega Menorca’, ha explicat que l’experiència demostra que, davant l’obligació de procurar un descompte important per als residents, en una ruta de lliure competència com la de Barcelona -la principal connexió- «es produeix un increment dels preus», especialment «quan opera una companyia en monopoli».

Així, les companyies solen respondre amb un augment dels preus que «no sols fa que els preus per a volar a l’illa siguin prohibitius per als residents» sinó que «anivella els efectes per als residents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.