Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ibanat torna a iniciar una campanya informativa en set zones recreatives de Mallorca

15599

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha tornat a posar en marxa la campanya informativa amb el lema 'Els fems no tornen sols a casa; torna els fems a casa' a les àrees recreatives, amb la qual s'ha aconseguit reduir un 68 % la recollida de residus al 2016 respecte als tres anys anteriors.

En algunes d'aquestes zones d'esbarjo gestionades per l'Ibanat i properes a nuclis de població o als habitatges, els contenidors s'havien convertit en punts d'abocament d'escombraries procedents de les llars.

Així, per sensibilitzar els usuaris de la necessitat de protegir el medi ambient evitant l'abandonament de residus, creant nous hàbits per generar menys residus i separant correctament per reciclar, l'Ibanat va retirar els contenidors d'aquestes àrees en el 2016 i va dur a terme la campanya informativa que ara ha tornat a començar, segons informa el Govern en un comunicat.

D'aquesta manera, diversos informadors mediambientals donen una bossa de plàstic de 30 litres als usuaris que ho necessiten, de color groc per a la recollida d'envasos lleugers i de color negre per als residus orgànics. Tothom que utilitza aquestes àrees s'ha de fer responsables dels residus que generen i emportar-se'ls a casa seva per gestionar-los correctament, utilitzant els seus serveis de recollida municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.