Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana a Ciudadanos i al PP que revisin per a qui fan feina els seus partits

15689

El portaveu ecosobiranista David Abril ha criticat de forma contundent l'actuació del Govern espanyol i el seu afavoriment reiterat dels interessos privats de grans empreses. «Mentre a nosaltres ens maltracten, el Govern espanyol fa feina per als poderosos», ha assenyalat Abril. Al mateix temps ha instat Ciudadanos i el PP de les Illes Balears a revisar per a qui fan feina els seus partits a l'Estat espanyol, «ja que poden presentar esmenes als pressupostos de les Illes que vagin en sentit contrari del que promouen els seus propis partits».

Des de MÉS per Mallorca s'ha recordat la negativa de l'Estat a dur endavant el Pla de transició energètica aprovat pel Govern que preveu el tancament d'Es Murterar. Una decisió que és contrària als acords internacionals que lluiten contra el canvi climàtic i a la sobirania del Govern, qui aposta de forma decidida per les energies renovables i no contaminants. Alhora el portaveu de MÉS per Mallorca també ha denunciat l'amenaça del Govern espanyol de negar ajuda financera a les comunitats que no signin un conveni que beneficia les farmacèutiques. «Ens obliguen a comprar medicaments innecessaris o que es poden trobar a millor preu». Abril també ha recordat com la llei Montoro no deixa gastar als ajuntaments el superàvit -a les Illes Balears sumen més de 400 milions d'euros- que es podrien destinar a millorar els serveis i a atendre millor la ciutadania.

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha destacat de les esmenes consensuades en matèria d'habitatge als pressupostos generals del 2018 «el canvi de paper de l'IBAVI perquè deixi de ser una promotora de construcció per ser un autèntic servei públic». Campomar ha valorat molt positivament les diferents esmenes que tenen en compte l'atenció als col·lectius més vulnerables i l'impuls a la rehabilitació, com a eina per lluitar contra la gentrificació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.