Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics

Els menorquinistes presenten una esmena per destinar 100.000 euros a la seva posada en marxa

15735
El País Valencià ja compta amb una oficina que defensa els drets dels ciutadans. Foto: El Punt. | EL PUNT

Més per Menorca ha presentat una esmena al projecte de llei de Pressupostos de la Comunitat per al 2018 que proposa la creació del servei de l’Oficina de Drets Lingüístics.

El portaveu dels menorquinistes, Nel Martí, ha explicat que els objectius són: «proporcionar empara administrativa a les persones que han estat discriminades per motiu de llengua»; «dur un seguiment dels casos que es produeixen: origen, comprovacions, mediació i solució»; «publicar un informe anual»; «fer pedagogia pública sobre els drets lingüístics»; i «fer propostes de modificació normativa en funció d’aquests informes».

Martí ha dit que l’esmena presentada contempla una partida de 100.000 euros «per començar»  i per posar en marxa d’aquest servei, que estaria lligat a la Direcció General de Política Lingüística.

 El diputat ha explicat que el servei hauria de comptar amb un accés telemàtic i un de presencial a cadascuna de les illes. En aquest sentit, Més per Menorca no descarta que, en un futur proper, la partida que s’hi destini sigui més gran, o que el servei pugui adherir-se a una possible Sindicatura de Greuges, un ens que els menorquinistes proposen de crear, també en forma d’esmena als Pressupostos.

Més per Menorca recorda que altres comunitats com el País Valencià o Catalunya ja compten amb una Oficina de Drets Lingüístics. A més, el partit assegura que, després de les agressions contra els catalanoparlants fetes públiques els darrers temps (dues passatgeres que Vueling en un vol entre Menorca i Barcelona, i una usuària de taxi a Palma) «és més necessari que mai» comptar amb aquest servei.

 Cal recordar que la llengua catalana és oficial a les Balears i que és l’única que té l’estatus de llengua pròpia i que, entre 1999 i el 2012, va existir una oficina a Mallorca promoguda per dues entitats de la societat civil: Joves per la Llengua i l’Obra Cultural Balear.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.