Setmanari d'informació local - 138 anys

L’exdirectora general de Turisme Pilar Carbonell declararà pel cas Cursach

15747

L'exdirectora general de Turisme del Govern Pilar Carbonell haurà de comparèixer aquest dimecres davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, el jutge Manuel Penalva, com investigada en la causa de corrupció dins de la Policia Local de Palma, per un possible tracte de favor a negocis de l'empresari Bartolomé Cursach.

Carbonell està citada a les 10.00 hores i se l’imputa per delictes de tràfic d'influències, prevaricació i ús d'informació privilegiada. La directora general apareix en un informe policial en el qual es recullen diferents converses telefòniques, algunes d'elles entre Carbonell i el directiu del Grup Cursach Bartolomé Sbert. Segons la Policia, Carbonell hauria donat al grup «un tracte de favor exclusiu i preferent» en accelerar tràmits administratius.

Després de conèixer-se aquest informe, Carbonell va negar les acusacions. «Mai he afavorit a ningú, ni a aquest grup ni a un altre», va dir en declaracions als periodistes en les quals va defensar que aquest tipus de trucades telefòniques eren «part de la seva feina» i el seu «dia a dia». Després de la imputació, l’exdirectora general va presentar la seva dimissió, que el conseller de Turisme, Innovació i Recerca i vicepresident del Govern, Biel Barceló, va acceptar. Va ser substituïda en el càrrec per Antoni Sansó.

Així mateix, l'endemà la policia espanyola es van personar a la seu de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme per sol·licitar l'expedient d'un projecte a Megapark, com va confirmar el conseller Barceló. En dies anteriors també havien recollit documentació sobre l'expedient de l'augment de categoria de tres a quatre estrelles de l'hotel BH i altres expedients relacionats amb el Grup Cursach, inclosos en un llistat facilitat per la Conselleria a la Fiscalia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.