Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern alerta sobre el possible tancament de carreteres per la previsió neu

15847

La Direcció general d'Emergències i Interior ha convocat aquest divendres amb caràcter preventiu al Grup de Suport Tècnic del Pla Meteobal davant la previsió de neu a la Serra de Tramuntana i a la resta d'Illes. Segons ha informat la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, es recomana als ciutadans que s'informin abans de sortir de casa davant la possibilitat que es produeixin talls de carreteres.

En la reunió amb els representants de tots els organismes implicats en la gestió d'aquest tipus d'emergència (Grup de suport tècnic del Pla Meteobal) per valorar conjuntament l'evolució del fenomen, posar en comú els recursos humans i materials que disposen i coordinar les actuacions conjuntes que es considerin necessària.

Els organismes que s'han reunit han estat els Bombers del Consell, els Bombers de Palma, la Delegació d’Aemet, Cos Nacional de Policia, departament de Carreteres del Consell, la Guàrdia Civil, l’Ibanat, Policia Local de Palma, Ports de les Illes Balears, Xarxa Elèctrica Espanyola, ISPIB i Endesa. A més, s'ha informat d'aquesta situació a les policies locals i a les agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de tots els municipis de les Balears.

En la trobada, després que la responsable de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears, María José Guerrero, informés sobre la situació meteorològica prevista per a les hores que vénen amb un descens important de les temperatures acompanyat de pluges i de neu a cotes altes de la Serra de Tramuntana a partir d'aquest divendres a l’horabaixa i durant la nit, el Govern, les forces de seguretat, i els serveis d'Emergència han aconsellat als ciutadans informar-se de l'estat de les carreteres davant la possibilitat que es produeixin tancaments d'algunes vies d'accés.

Policies locals, Guàrdia Civil, voluntaris de Protecció Civil, operaris de Carreteres del Consell i tècnics d'emergències vetllaran durant tot el cap de setmana per garantir la seguretat en les carreteres de la Tramuntana i assegurar un accés fàcil als serveis d'emergències en cas que es produeixi un incident.

La Direcció general d'Emergències i Interior recomana als residents de les zones afectades per la neu molta precaució en la conducció si es formen plaques de gel i en cas que sigui necessari posar les cadenes i conduir amb marxes curtes i sense canviar bruscament d'adreça. A més, recorda que en cas d'emergència cridin al telèfon 112.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.