Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM sobre el finançament: «Ni després de morts deixaran d'escurar-nos les butxaques!»

15873
L'ASM reclama un finançament just. | dBalears/Arxiu

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha demanat aquest dissabte a la presidenta de les Balears, Francina Armengol, i a la consellera d'Economia, Catalina Cladera, que «deixin de crear falses expectatives amb el finançament estatal». 

«No és presentable que l'endemà que els barons del PSOE d'Andalusia, Extremadura i Castella-La Manxa hagin deixat en ridícul el secretari general del PSC-PSOE, Miquel Iceta, rebutjant la seva petició del fet que Madrid perdoni part del deute de Catalunya, la consellera Cladera anunciï que farà el mateix i que a més a més reclamarà la cessió d'un major percentatge de l'IRPF i 'l'asimetria fiscal'», ha declarat l'entitat sobiranista.

Segons l'ASM, ha quedat clar per enèsima vegada «que la millora del finançament o el Règim Especial Balear sempre toparan amb la negativa no només del PP, sinó també del PSOE, Ciudadanos, etc». «El nostre Govern té el deure moral de reconèixer-ho públicament, ser conseqüent i emprendre el camí cap a l'estat propi, un camí que no es presenta lliure d'obstacles, però que si no l'encaram quedarem condemnats a l'espoli fiscal estructural que cada dia empobreix més la població de les Balears», ha afegit.

Espoli fiscal

«L'Estat espanyol és com la mar, que com més té més brama, i per a mostra, les recents intencions de la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, d'endur-se'n cap a Madrid les herències intestades dels ciutadans de les Balears. Ni després de morts deixaran d'escurar-nos les butxaques!», ha sentenciat l'ASM.

Finalment, l'entitat sobiranista ha assegurat que «davant aquest abús sistemàtic, és evident que l'única sortida realista i responsable és fer les passes necessàries per comandar a ca nostra de bon de veres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.