Setmanari d'informació local - 138 anys

«Si Messi no ha de saber xerrar català per jugar al Barça, per què jo sí per ser metge a Eivissa»

Ileana Antón no sap català i ha decidit no aprendre'l

16083

El diari El Mundo ha donat veu a tres professionals del sector sanitari per explicar la seva situació laboral actual després de l’aprovació del requisit del català per fer feina a la Sanitat.  

Ileana Antón, neuropediatra a l’Hospital Can Misses

Ileana és l’única neuropediatra que hi ha a l’illa d’Eivissa. Està a punt de fer les maletes perquè «no sap català, i a més, ha decidit no aprendre’l» assegura el diari. «No estic en contra del català, estic en contra que sigui un requisit per aconseguir una plaça, va en contra dels meus principis que se'm valori perquè no xerri un idioma i no tingui tant valor el meu currículum», explica la neuropediatra. Continua explicant que el català «com a mèrit estava desequilibrat, però posar-lo com a requisit em sembla d'un nivell d'ignorància suprema. Els que estan gestionant la sanitat pública ho estan fent des de la seva ideologia i no pensant en si el servei és de qualitat per als pacients». Com a exemple, Ileana posa a Messi: «Si el Barça no es planteja que Messi xerri en català per jugar al futbol, no sé per què jo sí per ser metge a Eivissa». Per tot això, la decisió de la neuropediatra és clara. «El més fàcil seria estudiar i empassar, però he decidit que no. Em planto. Ja és una qüestió de conviccions».

Enrique Cruz, metge d’Urgències a l’Hospital Can Misses

Enrique Cruz fa feina a Urgències a l’Hospital Can Misses, a Eivissa. Cruz explica a l’entrevista a El Mundo que, en els darrers set mesos, un total de 18 metges d’Urgències han abandonat l’illa i que, a finals de novembre, sortiren algunes places i tots foren «rebutjats». «Cap sabia català». Assegura que «Si me n’arriba alguna que m'interessa, que n'hi ha, me’n vaig, però de debò que em fa por pels pacients, perquè, si alguns ja estaven enfadats per la falta de personal, s’enfadaran més pel tema del català. Si jo fos d'Eivissa estaria preocupat».

Desiré Mañana, infermera del centre de salut de Sant Antoni

Desiré Mañana és infermera del 061 en el centre de salut de Sant Antoni. Ella té el nivell A2 de català però ha decidit que no estudiarà més. «Si li exigeixen el B2, partirà» assegura el diari. «En 17 anys de professió cap pacient m'ha tret el tema del català, i molt menys els pagesos que duen tota la vida rebent gent de tot el món a l’illa, i diuen que ens integrem, però integrar-nos amb qui, amb els polítics de Palma o amb la població d'Eivissa» demana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisca, fa mes de 6 anys

Senzillament perquè el Barça és una empresa privada i un Hospital Públic, és públic, aixó significa que és gestionat i financiat amb els imposts del ciutadants de les Illes Balears. Les entitats públiques, per si no ho sap, tenen el deure de protegir i defensar la llengua oficial i pròpia del territori.
N'hi ha molts més de motius però legalment aquest n'és el motiu.
Ho diu tot l'actitud " ha decidit no aprendre’l".

I salut!!!!!

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente