Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Barceló: «Ha estat una legislatura complicada perquè cada passa que s’ha fet ha estat poc valorada»

16127

La Vila del Pingüí, d'ONA Mediterrània, ha entrevistat Biel Barceló, vicepresident i conseller del Govern de les Illes Balears.  Transcrivim per a dBalears alguns dels moments més interessants. També podeu escoltar l'entrevista sencera a través del podcast:

Pla d’habilitació i recuperació d’espais de la Platja de Palma

«S’està treballant en aquest pla des de fa molt de temps. Són uns acords públic-privats. Hi ha una sèrie de corredors paisatgístics, equipaments esportius i de zones verdes i, també, zones d’aparcaments. Va des de Can Pastilla fins a s’Arenal. Aquestes inversions (de sis, set o vuit milions d’euros) beneficien tant els visitants com als residents».

Valoració temporada turística

«La valoram quan acaba tot l’any però és veritat que el gruix de la temporada, a principis de novembre, es pot dir que va acabar. Estudiam quants turistes han arribat fora de la temporada d’estiu, que considerem que hem arribat a un ‘tope’ i que no només no es pot créixer més, sinó que fins i tot seria bo rebaixar. També estudiam els recursos utilitzats. Valoram positivament la pujada que hi ha hagut, tant en la despesa turística com el número de turistes que hi ha hagut els primers mesos de l’any».

‘Turismofòbia’

«Crec que hi ha una part del sector que durant anys ha creat anticossos davant de la societat, com la campanya del 2002 en contra de l’ecotaxa. A més de la massificació».

Referèndum 2030

«S’ha donat per fet i que ja estava aprovat i no és així. El que es va fer és una proposta de full de ruta. Aquest, en un moment donat, s’havia de debatre en una assemblea i per circumstàncies es va decidir que s’ajornava. No s’ha arribat a debatre i, per tant, no donem per fet aquest full de ruta».

Article 155 i suport d’Armengol

«El 155 s’està aplicant a Catalunya, per desgràcia, des de fa estona».

Llei ‘Matutes’

«No hi cap reunió convocada. Qui ha de donar explicacions és el PSOE de per què ha forçat la votació amb el PP».

Pilar Carbonell i Pere Muñoz

«No me’n penedeixo d’haver-los triat. Al contrari. Estic molt content de la feina que han fet. Han fet molt bona feina. Jo tenc el suport del Govern i del meu partit. Si m’haguessin demanat fer una passa al costat, no ho hagués dubtat. A més, tenc la consciència ben tranquil·la d’haver fet les coses ben fetes».

Persecució dels mitjans de comunicació

«Algun mitjà ha tengut una actitud d’exageració. Sempre estam oberts a les crítiques».

‘Persecució de l’Estat’

«La Fiscalia utilitza els agents per anar a cercar uns expedients. Simplement ha estat una actuació més com agents judicials que una altra qüestió».

Jaume Garau

«És una persona que per ventura no va calibrar les conseqüències que podia tenir. Vull defensar la feina que ha fet».

Lloguer turístic

«És evident que l’entrada en vigor de la llei ha servit. Alguna part del lloguer turístic s’ha passat al lloguer residencial. No s’està notant amb la baixada de preus. Queda un procés. Els consells insulars estan fent la zonificació. Han de treure la proposta i han de distribuir totes les places que hi ha disponibles perquè els que ho vulguin fer l’estiu que ve de manera legal, puguin afegir-se a aquesta oferta».

Polítiques no valorades

«Es trenc, per exemple. S’ha aconseguit una fita important: la declaració de Parc Natural. Idò no. Ens fixam que queda un aparcament. Em pareix molt trist. Tenim una bona notícia i en lloc de gaudir-la el que feim és treure una polèmica. L´únic que fa es desmotivar l’electorat d’esquerres i això és perillós. Ha estat una legislatura complicada perquè cada passa que s’ha fet, en general, ha estat poc valorada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.