Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] La campanya 'Mallorca Lliure!' reivindica un horitzó de futur millor

16257
En el vídeo hi apareixen prop d'una trentena de joves mallorquins explicant els greuges que pateix la nostra illa. | Mallorca Lliure!/Facebook

Clam per una Mallorca lliure i millor. La Diada s'acosta i la campanya 'Mallorca Lliure!' vol celebrar-ho amb el llançament d'un vídeo promocional que ha estat presentat aquest dissabte. En aquest hi apareixen prop d'una trentena de joves mallorquins explicant els greuges que pateix la nostra illa i la proposta de treballar conjuntament, independentment de la llengua o la identitat, per un horitzó de futur millor.

El text del manifest, que combina el català i el castellà, que es diu al vídeo és el següent:

«Durant molts anys, els mallorquins hem estat dividits. Aquells que han tacat Mallorca de corrupció han volgut separar-nos; per raó d'origen, color de pell o llengua. I mentre separaven Mallorca entre autòctons i forasters, entre immigrants i ciutadans, anaven espoliant els nostres recursos naturals. Beneficiant-se de l'esforç del nostre treball i omplint les seves butxaques a costa del nostre present i futur. Uns béns que no retornaven i que han anat situant la nostra illa a la coa d'Europa. Somos uno de los territorios con menos médicos y profesores. Amb més fonts d'energia contaminants i amb més embarassos no desitjats.

El estado español nunca ha jugado a nuestro favor. Per això, els mallorquins i mallorquines, hem d'anar a la una. Perquè som un sol poble. Esto no va de ideologías ni de partidos políticos. No va de fronteras, ni origen o sentimientos. Va de lo que compartimos como mallorquines. Això no va d'on ve cadascú sinó de cap on anam tots. Perquè Mallorca som tots. Somos todas.

Perquè volem una Mallorca digna i justa. Una Mallorca Libre de explotación laboral. Una Mallorca Lliure de corrupció. Una Mallorca Lliure de prospeccions petrolíferes. Una Mallorca lliure de massificació turística.

Ara i aquí, superem-nos. Deixem enrere aquesta autonomia esgotada. Perquè Mallorca serà allò que els mallorquins vulguem que sigui. Facem una passa endavant, dibuixem un horitzó on ser els amos del nostre futur. Des de pobles i ciutats, des de moviments socials i veïnals. Des d'institucions i governs. Facem de Mallorca el millor lloc del món. Una Mallorca Lliure».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.