Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «El creixement de l’ús de la bicicleta a Palma fa que sigui una ciutat més moderna»

Els usuaris de Bicipalma han augmentat un 45 per cent des de 2013, amb una pujada del 42 per cent el darrer any

16293

L'ús de la bicicleta a Palma s'ha incrementat des del 2011 un 45 per cent, mentre que els usuaris de Bicipalma també han augmentat des del 2013 en la mateixa proporció, un 45 per cent. L'estadística correspon als recomptes que mensualment duu a terme l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament i que permeten veure com ha evolucionat l'ús de la bicicleta els darrers anys a Palma, segons informa l'Ajuntament.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat la importància de l'evolució de l'ús de la bicicleta a Palma perquè d'una banda «permet rompre la dependència que té Palma amb el vehicle privat» i, per un altre, perquè «fa d'ella una ciutat més saludable, més moderna i europea, un símbol i un exponent». El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha volgut remarcar la importància de «seguir fent créixer la xarxa ciclista». «La bicicleta guanya cada vegada més terreny, no s'ha de donar cap pas enrere, ha de seguir guanyant espai», ha defensat sobre aquest tema.

Dades per anys
L'estadística part dels recomptes que cada mes es fan en dos punts fixos d'aforament de bicicletes que es troben als carrers Font i Monteros i Enric Alzamora, on hi ha habilitat un ciclocarrerLes dades corresponen a recomptes fets durant tres dies laborals consecutius de cada mes, de les 7.00 a les 22.00 hores, en li període comprès entre 2011 a 2017.

Així, l'estadística revela que el creixement de l'ús de la bicicleta ha estat una constant durant els darrers anys, amb l'excepció del 2012, que és l'únic any en el qual decreix el seu ús. Per la seva banda, també destaca la diferència del darrer any: creix un 13 per cent, la xifra més elevada de tot el període.

Dades Bicipalma
Quant a Bicipalma, el nombre d'usuaris també s'ha incrementat en un 45% des del 2013, any en què va començar a ser de pagament. D'aquesta manera, s'ha passat de 1.952 usuaris el 2013 a 2.831 en 2017. En aquest cas, els usuaris han anat fluctuant amb pujades i baixades. L'any de major augment ha estat el 2017. En relació a 2016, les persones que empren Bicipalma han crescut un 42%.

Baròmetre de la bicicleta
El regidor de Mobilitat ha volgut posar en relleu que les dades de Palma en línia amb el 'Baròmetre de la bicicleta 2017' que ha elaborat la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, de la qual Palma forma part, en col·laboració amb la DGTAixí, entre les dades es destaca que gairebé 6 de cada 10 persones té bici i la meitat ho empra amb certa freqüència i que un 50% dels usuaris ho utilitza per a desplaçaments quotidians. A més, l'estudi assenyala que els ciclistes prefereixen els carrils bici en la calçada o les zones 30 i que la majoria dels accidents de bicicleta es produeixen sense la implicació de tercers.

El 23% dels enquestats creu que un dels avantatges d'anar amb bici és que permet una major rapidesa en els desplaçaments; un 18%, que no contamina i un 7%, que és més econòmic. La perillositat, la convivència amb el tràfic motoritzat i la falta de carrils bici són els principals inconvenients a l'hora d'anar amb bici.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.