Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Geranis acollirà la recuperació del personatge mitològic l'Home dels Nassos

16301

L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l'any. La llegenda compta, emperò, que només se'l pot veure el 31 de desembre. És per això, que en fer-se visible només aquest dia, té tants de nassos com la resta de persones humanes; és a dir, un sol nas.

Segons el folklorista Joan Amades podem seguir el rastre d'aquesta tradició oral tant a Barcelona, Tarragona com a Mallorca. El fet que es tracti d'un personatge mitològic de tradició oral ha fet que les noves generacions quasi no hagin sentit parlar d'aquest personatge tan curiós. És per això que el pròxim dissabte 23 de desembre es recuperarà la història d'aquest personatge de la cultura popular mallorquina.

L'acte tendrà lloc al centre Geranis de Palma a partir de les 11.00 hores. «Volem recuperar la història popular de l'Home dels Nassos, una tradició oral que actualment s'està perdent a Mallorca, i amb aquesta petita iniciativa pretenem reviure la recuperació d'aquest personatge i tradició nostra» ha assenyalat Jaume Vich, membre d'Orgull Llonguet, Melicotó, i un dels organitzadors d'aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.