Setmanari d'informació local - 138 anys

Zoido donarà explicacions sobre les càrregues policials de l'1O en el Senat

16685

El ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido compareixerà en el Senat el pròxim 18 de gener per donar explicacions sobre la brutalitat policial durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

Així ho ha confirmat aquest dimarts el senador basc, Jon Iñarritu, qui ha assenyalat que el ministre parlarà a la cambra baixa sobre les càrregues policials en el marc de la comissió d'Interior del Senat que dedicarà una sessió extraordinària a les actuacions policials de l'1-O.



Operació Copèrnic

És el nom amb el qual el ministeri espanyol d'Interior va batejar el desplegament de Policia espanyola i la Guàrdia Civil a Catalunya durant els passats mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2017 per donar suport a l'Operació Anubis que tenien com a objectiu acabar amb el procés d'autodeterminació català.

L'operació va incloure la mobilització de fins a 12.000 agents, comptant 6.000 agent ja destinats a Catalunya i fins a 5.500 policies mobilitzats d'altres zones d'Espanya. Els detalls de l'operatiu foren declarats secret d'Estat pel Govern espanyol, blindant l'accés a la informació de l'operació i mantenint secret el seu cost valorat en més de 300.000 euros diaris. Així, aquesta declaració de secret ha permès a l'Estat espanyol no respondre a preguntes parlamentàries sobre el tema.

El darrer vaixell de la policia espanyola ha partit aquest dimarts del port de Barcelona, donant per acabada l'Operació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.