Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Exèrcit espanyol celebra la 'Pasqua' militar a les Balears: «El gihadisme és un dels principals problemes de seguretat»

16823
L'Exèrcit espanyol celebra la 'Pasqua' militar a les Balears. | E.P.

El comandant general de l'Exèrcit espanyol a les Balears, Juan Cifuentes, ha fet especial esment a l'amenaça gihadista, «un dels principals problemes de seguretat als quals s'enfronta el món i que va mostrar tota la seva brutalitat a Espanya, concretament a Barcelona», per la qual cosa ha declarat que «les Forces Armades són un exemple dins i fora de les nostres fronteres, exercint un important paper en la prevenció i resolució de conflictes».

En aquesta línia, durant la celebració de la tradicional Pasqua Militar en el Palau de l'Almudaina que ha tengut lloc aquest dissabte, Cifuentes ha posat l'accent en les actuacions dutes a terme a Àfrica, sent el Sahel i els països que ho formen «l'àrea de major interès per a la contenció del gihadisme», ha afegit.

Així mateix, a l'acte han assistit el president del Parlament, Baltasar Picornell; la delegada del Govern espanyol, Maria Salom; i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, entre d'altres.

L'acte ha començat al voltant de les 10.10 hores amb la recepció de les autoritats i la incorporació de les Unitats. Seguidament, s'ha llegit l'efemèride de l'acte, s'ha incorporat la Bandera espanyola a la formació i el comandant general ha passat revista a la formació i ha imposat les condecoracions pertinents.

Així, la Pasqua Militar és una commemoració que va instituir el Rei Carles III el 1782, com a «gest d'estima» als seus Exèrcits, arran de la recuperació per a la Corona espanyola de l'Illa de Menorca, fins llavors de domini anglès des del Tractat d'Utrecht.

En declaracions als mitjans, Salom ha expressat que aquesta celebració és un «reconeixement del treball que fa l'exèrcit, ja que hi ha molt bons professionals que formen part de l'exèrcit de les Balears que es dediquen a garantir la seguretat de tots. Donem les gràcies i és un reconeixement públic que fem a aquests grans professionals que tenim al nostre país».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.