Setmanari d'informació local - 138 anys

Arrenca el projecte de construcció del Conservatori de Música a Maó

16951

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el d'Educació i Universitat, Martí March, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han presentat aquest dimecres el projecte de reforma i ampliació de la Sala Augusta com a seu del Conservatori Professional de Música de Maó, que ha iniciat la seva tramitació per fer-se realitat.

Des del Govern han destacat que es tracta d'un projecte de consens entre administracions i equip directiu del Conservatori, que ha introduït canvis en l'avantprojecte bàsic del 2011 perquè doni resposta a les necessitats plantejades, inclòs el nou auditori.

Està previst que el mes de març es pugui redactar el projecte executiu d'obres i el projecte d'activitats, i que a finals del 2018 es pugui dur a terme la licitació de les obres. Aquest projecte donarà resposta a la llarga reivindicació del nou Conservatori de Música per a Maó i ha incorporat els suggeriments dels professionals del Conservatori.

La col·laboració institucional que ho ha fet possible es concretarà mitjançant un conveni que se signarà aviat i que definirà les obligacions i responsabilitats, així com les aportacions econòmiques, de cada institució per fer realitat el projecte. Els pressupostos del Govern per enguany ja contemplen les partides per a la redacció del projecte executiu i d'activitats, un total de 365.000 euros.D'aquesta quantia, 174.000 euros els aporta la Conselleria de Territori i 190.000 euros, la d'Educació (a través de l'Ibisec).

A l'Ajuntament li correspon la cessió d'ús de la Sala Augusta i les adaptacions viàries i urbanístiques per a la redacció del projecte. El pressupost aproximat de les obres del nou Conservatori està fixat en 7,5 milions d'euros imposts inclosos. El projecte d'ubicació del nou conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l'edifici i nova construcció en espais disponibles en el solar i un solar adjacent.

El nou edifici tendrà tres plantes (planta baixa, semisoterrani i soterrani). En total, amb la inclusió del nou auditori, la superfície útil construïda serà de gairebé 3.000 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.