Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen en marxa la creació del Museu Marítim de les Balears

17039

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Cultura, Fanny Tur, han signat aquest divendres el conveni que activa el consorci que, liderat per la institució insular, i amb el suport del Govern, permetrà la creació del Museu Marítim de Mallorca. Segons han informat des del Consell, des de la desaparició del Museu Marítim de les Balears (1972) no ha existit cap entitat museística o similar que s'hagi fet càrrec d'aquesta responsabilitat.

Ensenyat ha destacat «la importància» de posar en marxa aquest espai «abans que se segueixi perdent més patrimoni nàutic». De fet, ha recordat que «si fa 15 anys hi havia 500 embarcacions històriques, ara només n'hi ha 70». «No volem que el patrimoni segueixi desapareixent», ha agregat. En aquest sentit, Ensenyat s'ha mostrat «satisfet» i ha assegurat que «és un dia d'alegria» ja que es dóna «la primera passa perquè aquest museu comenci a navegar i esperem que tengui una llarga travessia».

Espai de referència
A curt termini les accions previstes són situar un espai de referència a les Voltes. Aquesta seu es complementarà amb el llac del parc de la Mar que serà un museu a l'aire lliure. En una segona fase s'ampliarà la xarxa amb diferents espais situats en el port del Palma.

El Museu comença amb una aportació de 250.000 euros que el Consell contempla el pressupost de 2018. El Govern aportarà 75.000 euros. Amb aquest pressupost, el consorci té previst realitzar una primera exposició temporal a la primavera. A més, la cessió de l'espai de les Voltes de l'Ajuntament de Palma està pendent d'una aportació econòmica. Igualment, l'Autoritat Portuària ha mostrat el seu interès a col·laborar cedint espais i recursos econòmics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.