Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Institut de la Dona exigeix la retirada del cartell del carnestoltes de Terrassa

17061

L'Institut de la Dona ha exigit aquest divendres la retirada del cartell amb el qual és publicitat el carnestoltes de Terrassa (Barcelona). En aquest hi apareix dibuixada una dona nua amb punys aliens a cada pit i una mà entre les cames, un acte del tot «vexatori».

Sobre el cartell

El disseny és obra de Xavi Suárez i duu per títol ‘155 ombres’. Segons l'autor, es volia mostrar una dona que es revela davant l'opressió de les tres mans, que juguen a pedra, paper i tisores sobre el seu cos. A més, el color que s’utilitza a cada braç representaria a tres partits polítics espanyols.

Els arguments de l’Institut de la Dona

«El respecte als drets de les dones també suposa el respecte a la representació de la seva imatge, per la qual cosa cal rebutjar totalment qualsevol forma d'utilització del cos femení com un reclam i un objecte sexual», diu el comunicat. Segons aquesta institució, «ni l'humor, ni la sàtira, i molt menys la mera crítica política poden servir de justificació per vulnerar aquests drets».
«La imatge del cartell del carnestoltes de Terrassa presentat per l'entitat 'La Mascarada' d'aquesta localitat, suposa, més en el context actual de denúncia global de la 'normalització' de la violència i l'assetjament sexual cap a les dones, reforçar els comportaments i actituds culturals que es volen combatre», asseguren. L'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats condemna «de forma ferma i permanent» qualsevol tractament «vexatori de la imatge de les dones». Per això, exigeix la immediata retirada del mateix i es demanda «una reflexió col·lectiva, especialment dels qui ostenten responsabilitats públiques, sobre el perjudici a la igualtat entre dones i homes que aquest tipus de creativitats representen, així com un esforç per eradicar-les».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.