Setmanari d'informació local - 138 anys

Els dimonis de Sa Pobla renoven els vestits

17065
Els dimonis poblers renoven els seus vestits. | Consell de Mallorca

Els dimonis de Sa Pobla renoven els seus vestits gràcies als ajuts per festes declarades d'interès Cultural pel Consell de Mallorca. El vicepresident primer de la institució insular ha assistit aquest divendres a la presentació dels nous vestits.

L'acte s'ha celebrat a l'edifici dels Cavallets en presència del batle del municipi, Biel Ferragut i altres membres del consistori, així com representants de les entitats vinculades a la festa de Sant Antoni a Sa Pobla. Els nous vestits dels dimonis s'han realitzat respectant els dissenys dels que hi havia fins ara i s'han confeccionat a mà per una modista de Sa Pobla amb teles més resistents i de major qualitat.

Tal com ha explicat el Consell de Mallorca, «es tracta d'un dels primers projectes que s'han acollit a la nova línia d'ajudes que va posar en marxa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports l'any passat per donar suport a la millora dels equipaments de les festes declarades d'interès cultural pel Consell de Mallorca. Una convocatòria que també s'ha publicat aquest 2018, amb una dotació de 20.000 ?».

Elements característics

El vicepresident, Francesc Miralles, ha recordat que «Sa Pobla va ser la primera Festa d'Interès Cultural que vàrem declarar i aquí va ser on el batle ens va demanar ajuda per poder mantenir els elements que la fan tan característica. Avui tenim davant el resultat d'aquest compromís que vàrem adquirir amb Sa Pobla i amb la festa».

El projecte d'inversió presentat per l'Ajuntament de Sa Pobla al Departament de Cultura del Consell ha tengut com a finalitat dotar de vestimenta adequada per poder celebrar i gaudir de la festa dels dimonis els dies 16 i 17 de gener. Fins ara, únicament existia una vestimenta per a cada dimoni negre, molt deteriorada.

Segons la memòria del projecte «la col·lecció de 12 dimonis necessita dues mudes per poder sortir dos dies seguits amb les condicions higièniques adequades. Per això empraran la muda nova per al dia que hi ha més afluència de públic i de més durada: unes 10 hores, i així donar més brillantor a la festa. L'altra muda serà per a les Beneïdes del dia 17, que té una durada d'una hora i mitja».

L'informe indica, a més, que l'Obreria de Sant Antoni s'encarregarà de netejar i arreglar adequadament aquesta nova vestimenta, donades les seves peculiars característiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.