Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Agència de Defensa del Territori informa als ajuntaments dels canvis en matèria urbanística

17079
L'Agència de Defensa del Territori informa als ajuntaments dels canvis en matèria urbanística. | dBalears/Arxiu

L'Agència de Defensa del Territori (ADT) ha fet arribar aquesta setmana una carta a la FELIB sobre el nou règim de disciplina urbanística perquè la distribueixi a tots els ajuntaments de Mallorca.

El motiu, segons ha explicat aquest dissabte el Consell de Mallorca, és «poder explicar als consistoris tots els canvis importants, pel que fa a disciplina urbanística, que introdueix la nova Llei d'urbanisme de les Illes Balears. Aquesta llei va entrar en vigor el passat 1 de gener».

En aquest sentit, la carta sol·licita als ajuntaments que «facin arribar totes les denúncies entrades als ajuntaments que denunciïn infraccions urbanístiques en sòl rústic protegit». També s'han d'enviar a l'Agència actes d'inspecció, informes i expedients d'infracció urbanística. En qualsevol cas, la documentació ha de ser de casos iniciats a partir de dia 1 de gener de 2018 o que no s'hagin resolt abans d'aquesta data. A més, tots han de ser sobre infraccions en sòl rústic protegit.

A més, l'Agència es posa «a disposició dels tècnics municipals per aclarir qualsevol qüestió relacionada amb els canvis exposats». Durant les setmanes vinents, l'ADT durà a terme una jornada informativa dirigida als ajuntaments.

Aquests nous canvis només afectarien aquells municipis que no s'han adherit a l'Agència. Actualment, hi ha 21 municipis membres de l'ADT. Les àrees de sòl rústic protegit són l'AANP (Àrea natural d'alt nivell de protecció), ANEI (Àrea natural d'especial interès), ARIP (Àrea rural d'interès paisatgístic) i Àrea de protecció territorial (ATP) de costes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.