Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell posa en marxa les obres del tram II del segon cinturó

17111

Les obres del tram II del segon cinturó (Ma.-30) ja estan en marxa, segons ha explicat aquest dilluns la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, que ha indicat que l'objectiu és «intentar descongestionar la via de cintura de Palma».

Durant la seva visita, juntament amb el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de Palma, José Hila, Garrido ha tornat a «demanar disculpes als usuaris i als veïnats de Son Ferriol per les molèsties de les obres», que intentaran que siguin «les menys possibles». Durant les primeres setmanes, els treballs s'estan centrant en els serveis afectats, com l'aigua potable i l'electricitat, que s'han de canviar de situació perquè no poden passar per davall la carretera, han informat.

Una vegada s'hagin ressituat aquests serveis, es començarà a treballar en les diferents interseccions. En aquest sentit, el Departament de Territori i Infraestructures ha analitzat l'estacionalitat del tràfic per concretar quins mesos passen més cotxes per a cadascuna de les rotondes.

Així, s'ha conclòs que la que «pateix» una major estacionalitat és la de la carretera de Manacor amb variacions de més de 9.000 cotxes entre el gener i juliol, agost i setembre. En concret, al gener transiten 18.863 cotxes al dia de mitjana i, al setembre, 28.109 vehicles diaris. En canvi, les interseccions de la carretera de Sineu (Ma.-3011) i la de la carretera vella de Manacor (Ma.-15D) no «pateixen» grans variacions entre els mesos d'estiu i els d'hivern.

Per aquest motiu, les obres que provocaran limitacions i desviacions de tràfic s'iniciaran en aquestes dues interseccions per disminuir les molèsties que ocasionaran els usuaris de la via. Una vegada passat l'estiu, es començarà a treballar en la rotonda de la carretera de Manacor. Per la seva banda, Hila ha afirmat que «per a Palma és una gran notícia que es reprenguin les obres» i ha dit que el projecte també permetrà que «els veïnats de Son Ferriol tenguin un enllaç per vianants i per anar amb bicicleta del barri cap a l'Hospital de Son Llàtzer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.