Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya triplica el reciclatge amb el nou sistema de recollida selectiva del centre

17211

El sistema de recollida selectiva mòbil del centre històric de Palma ha aconseguit un 72% de recollida selectiva en els seus primers sis mesos de funcionament, segons ha informat l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya). Emaya i l'Ajuntament de Palma han valorat la primera fase del sistema als barris de la Calatrava, el Sindicat i Montision. Segons Cort, a la resta de Palma (on no s'aplica aquest sistema) la recollida selectiva és del 20 per cent. 

La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, acompanyada de l'assessor del districte centre, Miguel Ángel Contreras i representants de les associacions de Canamunt i la Calatrava, presentaren el passat dilluns aquestes dades durant la visita a les instal·lacions logístiques d'aquest sistema, situades a l'antic centre de la recollida pneumàtica. S'han recollit 184 tones de matèria orgànica (34,5% de recollida selectiva); 150 tones de residus de rebuig (28%); 83 tones de vidre (15%), 60 tones d'envasos (11%), 59 tones de paper i cartó (11%), i 2,9 tones d'oli (0,5%).

Segons Truyol, aquestes dades «certifiquen el bon acolliment de la ciutadania i els comerços d'aquests barris». A més, des d'Emaya han destacat que la recollida de matèria orgànica sigui el centre del 34,5%, «quan aquests barris són els primers on s'implanta la recollida selectiva domiciliària d'aquesta fracció, tan important des del punt de vista ambiental i fonamental per aconseguir xifres significatives de reciclatge».

Truyol ha expressat la seva satisfacció per «l'èxit d'un sistema innovador que permet compaginar un alt nivell de recollida selectiva amb la conservació del patrimoni del centre històric». Per la seva banda, Miguel Ángel Contreras ha reiterat el seu agraïment a les associacions de veïnats i la bona comunicació amb totes les entitats i persones d'aquests barris. D'altra banda, les associacions de veïnats de Canamunt i la Calatrava han demanat més dies de recollida d'envasos i paper i cartó

«Si separes els residus, t'adones que es produeix menys de la fracció de rebuig i més de les fraccions reciclables, la freqüència de recollida de rebuig es podria reduir si s'incrementa la recollida d'aquestes fraccions reciclables, actualment de tres dies», han argumentat. Neus Truyol ha contestat que estudien les peticions dels veïnats i que enguany es podran introduir els canvis. El sistema s'ampliarà també en la resta del centre a partir del març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.