Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba la segona edició de la Vetlada Occitana a Mallorca

17289

El col·lectiu Òc Mallorca organitza la segona edició de la Vetlada Occitana a Mallorca, la primera va ser el 2016. L'esdeveniment es farà el dissabte 27 de gener i es tracta d'una completa jornada d'immersió occitana que es divideix en tres parts: el matí serà per a les xerrades, el migdia es farà la dictada i a partir de les 16 hores hi haurà tallers i un fogueró a Son Pelat.

Els actes seran els següents:

Al Centre Flassaders (carrer de la Ferreria, 10 - Palma):

11h: Xerrades
· Pere Garau i Dídac Martorell: "La visita dels felibres a Mallorca (1968)"; presentació del Grup d'Estudis Occitans d'Òc Mallorca.
· Joan-Ferran Llorens: "L'occità a l'ensenyament a les Illes Balears".
· Jaume Corbera: "El contínuum lingüístic catalano-occità".

13h: Dictada
· Dictat en occità realitzat a 42 poblacions d'Occitània i els Països Catalans (21 edició; 2a a Mallorca).
Hi haurà premis als dictats amb menys faltes! :)

A Son Pelat (carretera vella de Sineu, Km. 8 - Palma)

16h: Vetlada
La vetlada, oberta als socis i els amics que ho desitgin, es farà a una caseta de foravila de Son Pelat (terme de Palma) i consistirà en tallers i un fogueró de germanor.
Comptarà amb el següents tallers (imprescindible inscripcions d'assistència i/o als tallers a ocmallorca@gmail.com o per missatge privat al Facebook):

· Taller de pa artesanal mallorquí amb "Pans Lluc" + taleca: 10? (8? per als socis). El vespre soparem amb el pa fet per nosaltres!
· Taller de bramatopins (ximbombes gascones): 2?. Heu de dur una cassola o pot en què s'hi pugui fer un nuu a la pell; nosaltres posam la resta de material.
A més a més aprendrem a ballar Lo Brisa-Pè i a glosar amb la tonada "Los Caulets".

Hi haurà premi a la millor glosa escrita en occità. Des d'Òc Mallorca «us animam a dur-la escrita per a l'ocasió i participar al petit certamen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.