Setmanari d'informació local - 138 anys

Retencions de l’IRPF per aquest 2018: Professional i Lloguers

17361

Si ets autònom, segurament t'interessarà estar al dia respecte a les retencions d'IRPF que pots tenir per aquest 2018. En aquests casos, el més interessant i recomanat, és contractar a un bufet d'advocats que et puguin portar tots els comptes, per evitar que se't passi per alt alguna cosa o per assegurar-te que et trobes al dia de tot el que cal saber. D'aquesta forma, Segons Pro Quo Abogados les retencions d'IRPF per aquest 2018 quedaran així:

Retencions d'IRPF per als professionals en 2018

En aquest cas, les retencions per als professionals, tindran un caràcter general d'un 15%. No obstant això, tots aquells professionals que emprenguin un negoci durant aquest 2018 o durant els dos anys següents, tindran l'avantatge de poder aplicar un 7%.
Després, aquesta retenció podria variar, depenent de la professió que s'exerceixi, ja que hi ha algunes activitats, com per exemple els recaptadors municipals, que gaudeixen d'un tipus del 7%.

Retencions d'IRPF per a les nòmines en 2018

La retenció que es fa a les nòmines és variable, en funció de la persona o contribuent.
En aquest cas, els consellers i administradors de societats, tindran un tipus fix d'un 19%, sempre que el valor de la societat no hagi superat els 100.000€, mentre que si ho supera, la retenció que tindran serà d'un 35%.
Els ingressos que s'hagin obtingut per cursos, conferències o seminaris, se'ls aplicarà un 15%, la mateixa que en l'elaboració d'obres científiques, literàries o artístiques.
Si es tenen endarreriments d'exercicis anteriors, també s'aplicarà un 15% i finalment, els treballadors que comptin amb un règim fiscal especial, ja que s'han desplaçat a un territori espanyol, sempre que no cobrin més de 600.000€, tindran un 24% fix.

Retencions d'IRPF en lloguers per 2018

Les retencions pel que fa als lloguers no han canviat des de 2016. Seguiran sent d'un 19%, per a aquells empresaris que paguin pel lloguer del local on exerceixen l'activitat i per als propietaris de locals comercials que els tinguin llogats.

Retencions autònoms per 2018

Com hem esmentat amb anterioritat, de caràcter general, la retenció serà d'un 15%. No obstant això, aquells autònoms que desenvolupin una activitat l'epígraf de l’IAE  que no sigui professional, com podria ser un bar, un lampista… hauran de presentar pagaments fraccionats d'IRPF cada trimestre, mitjançant el model 130.
Aquest model, calcula un pagament a compte del 20% dels beneficis del trimestre i es mantindrà durant l'any, fins a nou canvi.
Calcular-ho serà bastant senzill, farem els ingressos i despeses del primer trimestre i calcularem el 20%. A partir del segon trimestre, calcularem els ingressos i despeses del primer, a més dels del segon i aplicarem també un 20%, així durant tot l'any, fins que hàgim fet tots els pagaments pertinents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.