Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern anuncia que la zona del Vedrà i el Vedranell estaran permanentment vigilades

17417

El Govern s'ha compromès aquest dimarts a que a l'estiu hi hagi vigilància marina permanent en la Reserva d'el Vedrà i el Vedranell, així com en els Illots de Ponent per combatre la pesca il·legal, els desembarcaments en zones prohibides i el fondeig sobre posidònia.

El conseller de Medi ambient del Govern, Vicenç Vidal, així l'hi ha transmès al batle de Sant Josep, Josep Marí Ribas, en una reunió en la qual s'ha abordat la vigilància dels espais marins en la costa, especialment en el Parc Natural de les Salines i zones protegides. En la trobada també ha participat el director general d'Espais Naturals, Miquel Mir.

Segons l'Ajuntament, la notícia ha estat «molt ben rebuda» per l'equip de govern, preocupat per l'increment de vaixells detectat en els darrers estius, que es desplacen normalment per veure la posta de sol. Així, han recordat que es tracta d'una àrea amb molta posidònia, per la qual cosa s'ha considerat necessari incrementar la vigilància. El Consistori també ha proposat més controls per evitar fondejos sobre les praderes a Porroig, Cala d'Hort, Cap del Falcó, Cala Jondal i Platja d'en Bossa.

Així mateix, el Govern ha informat que se segueix treballant en el Pla de Mobilitat i Pla Saliner del Parc Natural, dos dels eixos del Pla Rector d'Ús i Gestió de Salines. Es tracta d'una reivindicació de l'Ajuntament, que considera «essencial» tenir un marc normatiu per millorar la gestió i compatibilitzar l'activitat salinera i turística amb la protecció d'un ecosistema «fràgil i valuós».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.