Setmanari d'informació local - 138 anys

El restaurant del brot d'hepatitis A serà sancionat, si s'incomplí alguna «exigència»

17485

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que s'ha obert un expedient investigador per analitzar les condicions del restaurant en el qual es va originar el brot d'hepatitis A i que, en el cas que s'hagi incomplit «amb alguna exigència», s'establirà la corresponent sanció.

Així ho ha indicat aquest dijous la consellera en unes declaracions als mitjans en l'acte inaugural de les XIV Jornades de Coordinació de Trasplantaments de les Illes Balears. Gómez ha assegurat que «no es pot descartar algun cas més» encara que ha insistit que en aquests moments la situació està «controlada». «S'han pres totes les mesures de garantia», ha afegit.

Així mateix, la consellera ha ressaltat la «gran celeritat» i «col·laboració» amb la qual han actuat els propietaris de l'establiment, fet que «ajuda molt a controlar els brots», ha dit. Després que un metge de família establís relació entre dos casos d'hepatitis A al desembre, es va estudiar a quins llocs havien anat aquestes persones i «molt ràpidament» es va determinar el restaurant que podia ser el focus original.

La consellera ha detallat que els inspectors de salut pública realitzaren controls a tots els treballadors. Gómez ha recordat que es tracta d'una malaltia de transmissió oral-fecal i que, per això, la higiene «és molt important».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.