Setmanari d'informació local - 138 anys

Estrena de l’obra 'Els mots que m’han abocat al poble' de Josep Maria Llompart

17581

Dins la programació d’actes per commemorar l’Any Llompart, el Consell de Mallorca inicia els actes d’homenatge el pròxim diumenge, 28 de gener, a les 20 hores al Teatre del Mar. Un dia, efemèride de la mort de Llompart, que servirà per recordar-ne la figura cultural i política a través de l’estrena de l’obra 'Els mots que m’han abocat al poble'.

L’espectacle, titulat amb un vers del mateix Llompart, està dirigit per Pere Fullana i amb dramatúrgia de Carme Planells i pretén recrear la vida de Josep Maria Llompart a partir de les seves diferents facetes vitals: l’home, l’activista i l’escriptor que fou. Aprofitant els seus records d’infantesa (Vocabulari privat, Memòries i confessions...), algunes entrevistes i discursos que escrigué (Discurs per l’Autonomia, Converses amb Llompart...) i, sobretot, els poemes musicals d’influència andalusa escrits durant els darrers anys de vida («Soleà», «Martinete», «Debla»...), l’espectacle recrea la biografia de Llompart i el reivindica com a home de cultura implicat en el seu temps, tot recordant el seu interès pel teatre. L’encarregat d’obrir l’acte serà Joan Mas, president del Teatre del Mar i amic de l’homenatjat.

Josep M. Llompart s’implicà en el projecte del Teatre de Mar, del qual hagués estat el primer president, però el destí no ho volgué així i s’endugué Llompart la vigília del nomenament. Un teatre que considerava «nostre i de qualitat, sembrador d’inquietuds, que, en comptes de servir-se’n, servís el nostre poble». És per això que, coincidint amb l’aniversari de la Fundació del Teatre del Mar i del traspàs de Llompart, la Direcció Insular de Política Lingüística ha considerat necessari celebrar-ne l’homenatge al mateix teatre.

A l’acte hi assistiran el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre; el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font; la directora general de Política Lingüística del Govern, Marta Fuxà; la comissària de l’Any Llompart, Pilar Arnau; Jaume Mateu, president de l’OCB; Llorenç Carrió, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, i Pau Vadell, vicepresident de l’AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per les Illes).

El Consell de Mallorca forma part de la Comissió Any Llompart, plataforma creada fa uns quants mesos i que integra el Govern, ajuntaments i entitats. Durant el 2018 presentarà diversos actes per commemorar la tasca del poeta i activista a fi de reivindicar-lo per ser un personatge clau i per estendre la normalització de la cultura catalana a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.