Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB ofereix assistència jurídica als interins contractats «en frau de llei»

17583
UOB Ensenyament «obre el servei d’assessorament i de demandes judicials als treballadors que vulguin reclamar el dret a ser indefinits no fixos». | dBalears/Arxiu

Unió Obrera Balear posa els serveis jurídics del sindicat a disposició dels interins que han anat acumulant contractes temporals «en frau de llei». El 22 de maig de 2017, en compliment de l'acord sorgit per unanimitat a l'assemblea d'UOB de dia 12 de maig de 2017, es procedí a reclamar públicament que «els docents interins els quals havien acumulat tres anys consecutius de serveis passessin a ser considerats indefinits no fixos. Vuit mesos després, la Conselleria d'Educació continua fent orelles sordes».

«Defensem un dret, no un privilegi, que pertoca a administratius, sanitaris, bombers, docents i altres treballadors de l'Administració que han anat encadenant contractes temporals de manera fraudulenta», ha assegurat el sindicat.

«Dins l'ensenyament públic no universitari de les illes hi ha docents de diverses matèries que ja són indefinits no fixos; ergo impedir aquest dret a una part de la plantilla fomenta la idea que a l'escola pública de les Balears hi coexisteixen treballadors de primera i treballadors de segona», ha afirmat el sindicat.

Responsabilitat

«Considerem la Conselleria principal responsable de la incertesa i inestabilitat generades en els interins, col·lectiu que no ha deixat d'augmentar com a resultat d'anys sense convocatòries d'oposicions i d'una pèssima gestió política», ha afegit UOB.

Per tot això, UOB Ensenyament «obre el servei d'assessorament i de demandes judicials als treballadors que vulguin reclamar el dret a ser indefinits no fixos». Els docents interessats a conèixer els tràmits a fer i les condicions econòmiques es poden posar en contacte amb el sindicat a l'adreça ensenyament@uob.cat o a través dels telèfons 971271823 o 693745906. A més, per més informació podeu consultar la seva plana web

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.