Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

L'EMT renovarà la seva flota amb 95 busos nous

17591

L'Ajuntament ha anunciat l'inici del procés per a l'adquisició de 95 busos nous de l'EMT.

Ajuntament de Palma

El batle de Palma, Antoni Noguera, i el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, han anunciat aquest dissabte l'inici del procés per a l'adquisició de 95 busos nous de l'EMT per un valor de 30 milions d'euros. Aquesta primera fase, finançada pel Banc Europeu d'Inversions (BEI), suposarà la renovació de la meitat de les unitats que integren la flota del servei públic de transport municipal. «Els vehicles nous, impulsats a gas natural, permetran reduir de manera considerable l'emissió de gasos i partícules contaminants a l'atmosfera», ha dit l'Ajuntament.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assenyalat que «un dels paràmetres que defineixen les ciutats modernes, europees i amb valors és la mobilitat sostenible; la inversió en la promoció del transport públic i de la bicicleta ha estat una de les fites més importants d'aquesta legislatura a la nostra ciutat». Noguera ha destacat també «la gran feina que s'ha fet des de l'EMT per incrementar la gratuïtat del bus fins als menors de 14 anys i la implantació de les rutes nocturnes el cap de setmana».

El consell d'administració de l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) aprovarà dimarts que ve els plecs de condicions administratives i tècniques que permetran per iniciar la renovació de la flota de l'EMT. Les ofertes es podran presentar fins a finals de març i la previsió és que el contracte es pugui adjudicar a finals d'abril. D'aquesta manera, els primers busos arribaran a finals de 2018. L'operació de renovació de flota compta amb el finançament de 30 milions d'euros del BEI.

L'obsolescència de la flota

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha explicat que «la renovació total de la flota de busos de l'EMT, que tot just ara iniciam de manera formal, era un dels principals compromisos del programa de govern municipal». Ferrer ha indicat que «l'obsolescència de bona part de la flota i els elevats costos de manteniment ens obligava a fer un esforç gran per poder millorar el servei i incrementar les freqüències». La renovació progressiva de la flota permetrà reduir a la meitat la despesa de manteniment.

La flota de l'EMT es compon de 177 autobusos, dels quals 95 (53%) tenen entre 15 i 17 anys. La primera fase permetrà renovar 95 busos, els més antics, que tenen entre 17 i 18 anys, dels quals vuitanta-un són de 12 metres i 14, articulats de 18 metres.

Reduir l'emissió de gasos

Els nous busos seran de gas natural, un fet que permetrà reduir l'emissió de gasos i partícules contaminants a l'atmosfera. Ferrer ha afirmat que aquesta operació «ens permetrà gaudir d'una flota renovada i adaptada a les necessitats dels usuaris, amb rampes d'accés per a persones amb mobilitat reduïda i nombroses prestacions a l'interior del bus, en la conducció i la refrigeració; tot plegat a partir de l'ús d'energies netes i criteris de sostenibilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.