Setmanari d'informació local - 138 anys

Acord entre el Govern i Escorca per a la gestió dels residus del Torrent de Pareis

17599

El Govern i l'Ajuntament d'Escorca han arribat a un acord per a la gestió dels residus a les àrees recreatives i el Torrent de Pareis, després de la situació d'acumulació d'escombraries l'estiu passat.

Així ho ha anunciat la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en una nota de premsa. Després de les converses entre ambdues institucions, s'ha arribat a un acord pel qual el Govern aportarà al Consorci Serra de Tramuntana 20.000 euros aquest any per a la conservació d'espais emblemàtics com el Torrent de Pareis.

Així mateix, el Consorci convocarà una línia d'ajudes dirigida als ajuntaments per cobrir les despeses de neteja d'aquests punts.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Escorca col·locarà contenidors de les diferents fraccions de reciclatge i de rebuig a la sortida del Torrent de Pareis i es farà càrrec de la recollida, transport i cost d'eliminació d'aquestes deixalles.

En els equipaments recreatius que gestiona l'Ibanat al municipi (àrees recreatives, zones d'acampada i refugis), l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha col·locat àrees per dipositar els residus, atenent la forta pressió d'ús que tenen aquests espais. L'Ibanat, com a gestor de residus al municipi, s'encarregarà de la recollida i transport d'escombraries generades en el equipaments recreatius que gestiona fins a la planta autoritzada, exempt d'abonar la taxa municipal pel servei de recollida.

Així, l'Ajuntament d'Escorca ha procedit a modificar l'Ordenança fiscal i reguladora de recollida d'escombraries, per tal de poder autoritzar l'Ibanat. Aquest ha comunicat a l'Ajuntament els dies i horaris de recollida de les diferents fraccions i la planta de destinació de les escombraries generades en els equipaments recreatius del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.