Setmanari d'informació local - 138 anys

El 'regnat' de la princesa Elionor comença amb la imposició del Toisó d’Or

17695

El rei Felipe VI celebra aquest dimarts el seu 50 aniversari amb la imposició del Collaret de la Insigne Ordre del Toisó d'Or a la seva filla major, la Princesa d'Astúries (de dotze anys). Des d?avui, Elionor començarà a tenir un paper més destacat, com per exemple, presidint actes.

El monarca va concedir a la seva filla Elionor el Collaret de l'Ordre a l'octubre de 2015, «continuant la secular tradició observada a la Casa Real espanyola» d'atorgar aquesta distinció a l'hereu de la Corona.

El discurs de Felip VI

«Avui és un dia molt especial. La princesa rep el Toisó. He escollit aquest dia en el qual faig 50 anys per compartir-lo amb tu per posar de relleu el nostre compromís amb Espanya. Un compromís que hauràs de complir. Ja saps que estic molt orgullós de tu». A més,  li ha advertit que «Hauràs de respectar els altres, les seves idees i creences; i estimaràs la cultura, les arts i les ciències, perquè  ens donen la millor dimensió humana per ser millors i ajudar a progressar la nostra societat. Et guiaràs permanentment per la Constitució, complint-la i observant-la; serviràs a Espanya amb humilitat i conscient de la teva posició institucional; i faràs teves totes les preocupacions i les alegries, tots els anhels i els sentiments dels espanyols».

Més de 80 convidats a l?acte

A l?acte institucional hi han acudit uns 80 convidats, entre ells representants de tots els poders de l'Estat, com el president del Govern, Mariano Rajoy, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el del Senat, Pío García-Escudero, el del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i el del Tribunal Suprem i el CGPJ, Carlos Lesmes.

També hi eren presents els cavallers del Toisó: Javier Solana, Víctor García de la Petxina i Enrique V. Iglesias (que el van rebre de mans del Rei Juan Carlos) i diversos membres del Govern: la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, el ministre d'Afers exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis i el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.