Setmanari d'informació local - 138 anys

'Gloses per la igualtat' entrega les seves distincions a les gloses no masclistes

17815
Imatge de les autoritats i els premiats en aquesta primera edició. | Consell de Mallorca

Un total de vuit participants han recollit el guardó del concurs 'Gloses per la igualtat' durant la cerimònia d'entrega de premis al Teatre d'Alaró. Es tracta d'un concurs impulsat per la direcció insular d'Igualtat del Consell de Mallorca i que té com a objectiu «potenciar l'aparició de dones glosadores i fomentar una temàtica no masclista a les gloses».

Al concurs, les bases incidien sobretot en «reproduir rols de gènere igualitaris i de corresponsabilitat, emprar un llenguatge inclusiu i respectuós amb la diversitat i dignificar la figura i la representació de les dones a qualsevol àmbit». I les temàtiques proposades foren, «denúncia de violències masclistes, denúncia de situacions de discriminació, promoció de la igualtat de gènere, visibilització del paper de les dones en la societat en general».

De Manacor el primer premi ha estat per Marta Antònia Servera Matamalas, per «Una Més»; el segon premi l'ha recollit Cati Eva Canyellas Mas, per «Diari d'una miliciana. Annexos I i II» i el tercer premi ha estat per Andreu Matamalas Fons, per «Estimar amb insistència».

Del concurs d'Alaró les persones guardonades han estat: el primer premi per Xavier Ferriol Martínez amb la glosa «Procés»; el segon premi per Cati Eva Canyellas Mas, per «Dona, que un temps fores nina», el tercer premi l'ha recollit Pau Riera, per «112».

I finalment, dins de la categoria de Menció Especial, Catalina Cabot Clar per «Dia de les innocents» i Felip Munar i Munar per «El llenguatge també és sexista». Amb totes les gloses guanyadores s'ha editat un llibret que contindrà també un audiovisual amb els i les protagonistes recitant-les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.