Setmanari d'informació local - 138 anys

La tecnologia en la vida quotidiana: de les càmeres a Uber

17841

El dia a dia de qualsevol persona està estretament relacionat amb els avanços de la tecnologia. Tot el nostre voltant està influenciat per l'enginy humà, que segueix creant nous dispositius que semblen de ciència-ficció.

No solament es tracta de productes electrònics, centrals nuclears o moderns avions, el quotidià es basa també en els sistemes de calefacció, el frigorífic, o l'aire condicionat, que també són màquines fascinants respecte al seu funcionament.

Cadascuna d’aquestes màquines s'ha creat amb un propòsit: millorar la qualitat de vida dels humans. Des de la massificació de l'ús de l'electricitat i després les bateries, la invenció de tot tipus d'aparells s'ha multiplicat exponencialment.

Encara que podria semblar increïble, molts dels avanços aconseguits i que s'utilitzen quotidianament han derivat de l'exploració espacial. Un dels més emblemàtics ha estat, sens dubte, la creació d'un sistema de posicionament global més precís.

Al principi, el senyal dels satèl·lits GPS no era correcta a causa de les múltiples interferències. No obstant això, en la dècada dels 90, l'agència espacial dels Estats Units, NASA, en conjunt amb el Laboratorio de Propulsión a Chorro, van crear un programa per millorar el senyal. En l'actualitat, s’utilitza de forma quotidiana en vaixells, vols i maquinària per al camp.

Innovació per dur

Coses tan senzilles com la roba tenen darrere a una gran quantitat de persones que realitzen labors de recerca per, per exemple, contrarestar la suor o refrescar el cos a través de diminuts orificis amb prou feines perceptibles per a l'ull humà.

A qualsevol part un individu pot trobar tecnologia avançada que s'ha tornat quotidiana. Els experts solen cridar-la també ‘la tecnologia invisible’. Aquesta es pot apreciar en els sistemes de transport, bancs, semàfors o als hospitals.

Dos dels invents que més han evolucionat han estat les càmeres fotogràfiques i de vídeo. En solament un segle, les transformacions que han experimentat han estat innombrables. Avui dia segueixen desenvolupant-se, en productes com la mini càmera espia, que és un potent dispositiu amb el qual es pot gravar en alta definició de forma encoberta.

Els especialistes del portal espia2.com, una pàgina amb el darrer en dispositius per a les labors d'espionatge, detectives o periodístiques, expliquen que les càmeres espia poden estar ocultes en pràcticament qualsevol dispositiu, entre els quals es troben clauers, rellotges, bolígrafs o ulleres de sol. Es tracta d'una microcàmera oculta que s'utilitza per posar al descobert situacions que, de no ser per aquests productes, romandrien en secret.

Energia per al desenvolupament

L'energia que mou a qualsevol d'aquests dispositius és l'electricitat o la utilització de bateries recarregables, que en línies generals són les que mantenen al món en moviment.

L'energia elèctrica té diverses fonts de generació, que van des de les plantes hidroelèctriques, les termoelèctriques i les centrals nuclears. Cadascuna està connectada a un complex sistema de distribució que permet portar-la fins a les llars, les empreses i els locals comercials.

La necessitat per comptar amb suficient energia ha portat a nombroses empreses a adquirir generadors elèctrics independents o grups electrogens.

La situació és similar en aquells habitatges situats en llocs allunyats, els quals no estan connectats a la xarxa tradicional, sinó que necessiten aquest tipus d'aparells perquè les persones puguin fer les seves vides.

Per abordar aquest tema, els experts de ventageneradores.net, una pàgina especialitzada en aquest tipus de dispositius i en la qual també es pot Comprar el millor grup electrogen, comenten que el seu ús és molt útil quan es tracta de llocs de difícil accés, o quan es produeixen corts d'energia.

A l'hora de considerar la compra d'un grup electrògen, les millors ofertes estan en ventageneradores.net. Els especialistes en la matèria també informen que Kaiser és el fabricant de grups electrògens amb més prestigi del mercat.

Software i aplicacions

Al món intangible dels bits i dels bytes, el salt també ha estat exponencial amb el desenvolupament de noves aplicacions o programes que busquen facilitar la vida a milions de persones a tot el món.

Ja sigui que es tracti de programes per als ordinadors, per als telèfons intel·ligents o per les tabletes, cadascun té un propòsit: des de dissenyar edificis, explicar les calories cremades durant el dia o fins a per realitzar hacking ètic o no ètic.

Sobre aquests últims punts, al portal cyber-hub.net, una pàgina en la qual els usuaris poden trobar informació sobre els més recents online hacking tools, s'explica com pot ser detectada una adreça IP en usar Skype. Es tracta de l'eina denominada skype resolver.

Amb el Skype resolver, qualsevol persona pot tenir accés a aquesta adreça amb solament usar el nom de l'usuari.

Una altra de les aplicacions que més conflicte ha causat a tot el món durant els darrers anys ha estat Uber. Es tracta d'un programa per a dispositius mòbils que actua com a mediador entre els usuaris i els taxistes.

També funciona com a font d'ocupació per als treballadors autònoms que tenen a la disposició dels usuaris els seus cotxes per als trasllats que es necessitin.

Per al contacte, la persona solament ha de descarregar l'aplicació, registrar les seves dades i, a través del sistema de posicionament global, el programa l’indicarà quina és l'opció més propera a la seva ubicació per sol·licitar el servei.

L'usuari que desitgi baixar el programa pot visitar el portal uberdescargar.com, on també trobarà la informació més completa sobre què és Uber, quins són els requisits per unir-se a la xarxa i com funciona Uber.

La pàgina ha estat pensada per a totes aquelles persones que s'han preguntat cap vegada: Uber que és. És per això que la informació està disposada de manera que el procés sigui entès de la millor manera.

La innovació tecnològica seguirà avançant a passos engegantits perquè les societats modernes mirin el futur amb optimisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.