Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern considera un «gran avanç» lingüístic l'aprovació del decret de català

17927

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat a Eivissa que el seu Executiu prioritza l'assistència sanitària i que «no quedarà cap plaça sense cobrir per una qüestió lingüística». «L'important és que per primera vegada en molts anys es faran oposicions, s'han tancat acords amb el personal sanitari para més contractacions, passant de la legislatura dels acomiadaments a la de les contractacions, i s'han fet acords ajusts a la carrera professional», ha explicat a Eivissa aquest dimecres.

«Aquests plantejaments són els que estam demostrant amb la nostra gestió i política sanitària a les Balears. El que deman és que hi hagi comprensió cap a això i cap a l'estabilització de plantilles», ha explicat Armengol en relació a la convocatòria de mobilitzacions per part d'alguns sanitaris rebutjant el decret del català. Armengol ha afirmat que l'Executiu «té una política molt clara, que és la millora de la sanitat pública i l'assistència sanitària per als ciutadans i no només són paraules sinó fets, perquè s'han reduït molt les llistes d'espera ja que hem posat més pressupost».

«Veníem d'una legislatura en la qual s'havia acomiadat a 1.400 professionals sanitaris», ha afegit, recordant que l'actual Govern n'ha contractat ja a més de 900. Quant a infraestructures sanitàries, ha destacat l'esforç realitzat aquesta legislatura, recordant que està prevista la reforma de Can Misses i el nou centre de salut.

«Volem garantir la millor assistència sanitària, objectiu principal del Govern, volem els millors professionals i estabilitzar les plantilles». «Només quan governa l'esquerra a les Balears es convoquen oposicions públiques i es realitzen plantejaments d'estabilització de les plantilles, en aquest cas sanitàries», ha dit Armengol, qui ha recordat també que es convocaran 5.000 places que permetran «garantir l'estabilitat» d'aquestes plantilles sanitàries.

Sobre el decret del català, la portaveu del Govern, Fina Santiago, ha afirmat en roda de premsa que la seva aprovació amb un nivell d'exigència del coneixement del B1, representa un «gran avanç» perquè «introdueix el català en el sistema sanitari en aquesta terra per primera vegada».

Aquesta titulació, el nivell B1, es podrà aconseguir en un termini màxim de dos anys a partir del moment en què un professional hagi obtengut una plaça en les oposicions. Santiago ha precisat que el decret estableix que mentre el professional sanitari no obtengui aquest nivell de coneixement de català, la seva plaça serà provisional i no podrà promocionar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.