Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons afirma que no es preveu una llei que reguli l'entrada de vehicles per a les altres illes

17963

El Consell de Formentera fixarà una vegada finalitzada la temporada turística d'enguany el límit de cotxes que pugui haver-hi a l'illa sense que se saturi la xarxa viària, un sostre màxim variable que es recollirà en la Llei de mesures urgents de sostenibilitat ambiental i turística per a Formentera.

Així ho ha indicat aquest dijous el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, qui ha assegurat l'objectiu és que no es tornin a comptabilitzar gairebé 30.000 vehicles en un dia d'estiu, quan la població es quadruplica. «Un 15 d'agost, per cada metre de carretera a Formentera hi ha un cotxe, és normal que la gent demani que es faci qualque cosa», ha afegit.

El sistema contemplarà tres borses de vehicles, una per als residents i excepcions, com a cotxes per a persones amb mobilitat reduïda; una altra per als cotxes de lloguer; i una altra per als vehicles de persones que vengen de fora. Sobre els turistes que vulguin venir amb el seu propi vehicle, Pons ha explicat que via telemàtica hauran de sol·licitar una autorització i que, en cas de no aconseguir-la, les navilieres no podran desembarcar el seu cotxe a Formentera.

Per la seva banda, els residents de l'illa tendran una targeta de circulació que els permetrà el lliure pas per Formentera, així com entrar i sortir del territori «sempre que vulguin». El conseller ha defensat que es tracta d'una llei «innovadora i pionera» a l'Estat espanyol que pretén evitar posar en risc a l'illa davant la pressió que sofreix a l'estiu. «Esperam que surti bé perquè és una manera de garantir una alta qualitat del servei. Esteim il·lusionats perquè són reptes importants», ha indicat.

Aquestes mesures, ha assegurat Pons, han d'anar complementades amb una aposta «clara» pel transport públic i per l'ampliació de programes de foment dels vehicles elèctrics i contaminants. «Calculam que la setmana que ve es publiqui l'esborrany en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que a finals del 2018 o principis de 2019 estigui aprovada per a la seva aplicació a l'estiu de 2019», ha manifestat.

Respecte a la seva possible aplicació en altres illes, Pons ha afirmat que es tracta d'una llei exclusivament per a Formentera, per les seves condicions, encara que ha insistit en la necessitat de «millorar la mobilitat i el transport públic» a Mallorca, Menorca i Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.