Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell cerca «el màxim consens possible» sobre zonificació del lloguer turístic

18207

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s'han reunit amb els veïnats d'Alcúdia per exposar la zonificació del lloguer vacacional amb la finalitat d'aconseguir «el màxim consens possible».

Segons ha explicat aquest dijous la institució insular, l'acord d'aprovació inicial va suposar l'inici d'un període de consultes a través del qual s'estan visitant alguns municipis per animar a la ciutadania a fer propostes de millora. Alcúdia és un dels nuclis d'interior considerats amb major pressió turística, després d'haver analitzat els indicadors de la incidència sobre les infraestructures i els recursos, equilibri territorial, caracterització i accés a l'habitatge.

Per tant, es permeten les estades turístiques en habitatges en unifamiliars i plurifamiliars fins a 60 dies a l'any, sempre que es tracti de l'habitatge habitual. Per la seva banda, els nuclis de litoral del municipi no són considerats saturats. En aquest sentit, el lloguer turístic estaria permès a unifamiliars i plurifamiliars els 365 dies l'any com també la fórmula de màxim 60 dies si es tracta de la casa o pis on es viu.

Com la resta de l'illa, en el sòl rústic protegit i als polígons no està permès i en el sòl rústic comú es permeten les estades turístiques en unifamiliars en 365 dies o en 60 dies. Les pròximes reunions que es duran a terme seran aquest divendres, al centre municipal Miquel Capllonch en el Port de Pollença i en dilluns en el Teatre Principal de Santanyí, a les 19.00 hores.

El PSIB de Manacor dóna suport a la zonificació 
El PSIB de Manacor han celebrat una xerrada informativa sobre la regulació del lloguer turístic, en la qual han defensat que la zonificació permetrà ajudar al fet que els joves «no hagin de destinar el 125 per cent dels seus ingressos a pagar un lloguer».

En aquest context, el conseller insular d'Economia i Hisenda insular, Cosme Bonet, ha celebrat la «valentia» del PSIB a l'hora de regular aquesta problemàtica perquè «la política serveix per donar solucions als problemes de la ciutadania, no per estar aturats». Aquesta regulació, ha recordat Bonet, «és provisional perquè encara no s'ha aprovat de manera definitiva, per la qual cosa estam oberts des del primer dia a fer modificacions i a estudiar totes les al·legacions que es presentin, especialment per part dels ajuntaments».

Així mateix, el conseller insular ha volgut deixar clar que la zonificació «no empobreix perquè les 86.000 llicències ja atorgades i les 10.000 que estan en tramitació podran seguir llogant com fins ara, mentre que tampoc és una regulació que prohibeixi perquè en els nuclis declarats saturats es podrà seguir fent lloguer vacacional durant 60 dies a l'any».

De fet, Bonet ha apuntat que aquesta nova regulació és un pas endavant respecte de la que va fer el PP el 2012 perquè «prohibiren el lloguer turístic a habitatges plurifamiliars, mentre que ara es permetrà». Per la seva banda, el secretari tècnic del departament de Territori i Infraestructures, Marc López, ha defensat que es regula el lloguer turístic «per pal·liar la manca d'oportunitats per accedir a un habitatge digne a les illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.