Setmanari d'informació local - 138 anys

Una jove mallorquina competirà pel VI Premi Promeses de l'alta cuina

18403

L'escola d'alta cuina Li Cordon Bleu Madrid ha donat a conèixer els deu finalistes que disputaran la gran final del VI premi ‘Promeses de l'alta cuina’ el proper 12 d'abril a Madrid, entre ells un de les Balears. Els finalistes, que formen part de nou centres situats en nou províncies de l’Estat espanyol, competiran davant un jurat professional per decidir el guanyador del prestigiós guardó.

Els finalistes són Katherine Tabban Rodríguez i Javier Alzines Pérez, estudiants de l'Hotel Escola Santa Creu a Santa Cruz de Tenerife; Santiago Sastre Feliu, estudiant del CIPFP Costa de Flor del taronger de Castelló; Juan Cárdenas Gómez, estudiant de l'IES Cap de l'Aljub d'Alacant; Mª Ángeles García Roldán, estudiant de l'Escola d'Hostaleria Benahavís de Màlaga. També s’hi troben Alejandro Pérez Polo, estudiant de l'I.I.S Atenea de Sevilla; Ignasi Bustamante Bornancini, estudiant del CETT de Barcelona; Fernando Benito Teixidor, estudiant de l'IES Diego de Praves de Valladolid; Yurena Rodríguez Morales, estudiant d’Esment de les Balears; Luis Ortiz Bañón, estudiant de l'IES La Flota de Múrcia.

Els deu finalistes han superat diverses fases de selecció per aconseguir arribar a la gran final. En aquesta darrera fase, els finalistes s'enfrontaran a una dura prova de quatre hores a les cuines de l'escola on tots els aspirants hauran de competir amb una mateixa matèria primera original. D'aquesta manera, els aspirants podran demostrar la seva destresa culinària i la seva creativitat en els plats partint d'una mateixa base. L'objectiu és que un jurat professional pugui avaluar la destresa, la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i la creativitat de cada plat preparat.

Beca de 23.000 euros

El jurat que analitzarà els plats estarà format per tres grans figures de la gastronomia del món i tres professors de l'escola. El guanyador aconseguirà una beca del 100% per cursar un diploma valorat en més de 23.000 euros a Li Cordon Bleu Madrid, mentre que el segon classificat podrà estudiar un certificat a l'escola valorat en 8.500 euros a escollir entre les disciplines de Cuina. I per a les escoles, l'organització premiarà l'esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500 euros, que es lliurarà al centre del primer classificat.

Com a novetat aquest any, gràcies al nou Pla de convalidacions de l'escola, el guanyador podrà accedir directament a nivells intermedis dels seus programes. D'aquesta forma i en cas que ho desitgi, podrà estudiar més d'una especialitat amb la seva beca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.