Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquestes són les reaccions dels partits arran de la sentència de Valtonyc

18427

El portaveu de Podem en el Parlament, Alberto Jarabo, ha sostengut aquest dimecres que la condemna al raper Josep Valtonyc, de tres anys i mig de presó és «una barbaritat, una vergonya i absolutament desproporcionada». Així mateix, Jarabo ha assegurat sentir-se «avergonyit d'un Estat que pot empresonar a una persona per fer cançons, mentre uns altres com Iñaki Urdangarin o Jaume Matas estan al carrer».

Sobre que el Tribunal Suprem ratifiqués la condemna que l'Audiència Nacional espanyola va imposar a l'artista, el diputat ha defensat que «hauria d'haver estat més ponderada. No entenem per què se li aplica el grau major, no podem permetre'ns aquesta involució democràtica», ha afegit.

En aquesta línia s'ha expressat el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, qui ha assegurat que la sentència és una mostra de la «involució democràtica» de l'Estat espanyol. Abril ha defensat que la sentència de tres anys i mig, confirmada pel Tribunal Suprem, «suposa un avís per a navegants perquè vagin alerta amb el que diuen, fan o expressen».

Així mateix, el diputat ha reiterat que es tracta d'una condemna «inacceptable i injusta» que atempta contra el dret de la llibertat d'expressió «que hauria de ser sagrat en qualsevol Estat Democràtic». «Aquest jove està condemnat per les lletres d'unes cançons no per res que hagi fet. La sentència ignora la indignació de la majoria de societat que no pot entendre com a corruptes condemnats com Jaume Matas o Iñaki Urdangarin estan al carrer i ell va a la presó», ha criticat. 
Igualment, la diputada de MÉS per Menorca, Patrícia Font, ha lamentat «la involució i la reculada en drets polítics i humans amb sentències com aquesta on queda clarament vulnerada la llibertat d'expressió».

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha manifestat que la sentència contra el raper Josep Valtonyc, és «desproporcionada» i que el cantant «no hauria d'entrar a la presó». Així ho ha assegurat aquest dimecres després de la Junta de Portaveus, qui ha afirmat que «no hi ha proporció entre el presumpte delicte i la pena que implica, per molt que es pugui estar en contra de la lletra». «Això és el que suposen les lleis com la Llei Mordassa que creen aquest clima de poca qualitat democràtica. El tema de la llibertat d'expressió és important», ha insistit el diputat.

Per la seva banda, la dreta s'ha manifestat partidària a la sentència contra el jove mallorquí. El president del PP, Biel Company, ha mostrat el seu respecte per la confirmació de condemna de tres anys i mig de presó. A més, ha afirmat que «els qui fan aquests tipus d'afirmacions, s'han d'atenir a les conseqüències». «És preocupant la deriva extremista de la societat».

En aquesta línia, la diputada de Ciudadanos Olga Ballester, ha mostrat també el seu respecte a la resolució judicial i ha dit que «no tot ho empara la llibertat d'expressió» i que s'han jutjat «fets molt greus». Per la seva banda, el portaveu del PI en el Parlament, Jaume Font, ha evitat opinar com a partit polític sobre la sentència encara que ha assegurat que, a títol personal, li sembla «desmesurada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.