Setmanari d'informació local - 138 anys

L’aparcament de Son Gibert ja està operatiu

18603

L’Àrea de Mobilitat ha enllestit les obres d’ampliació de l’aparcament dissuassiu de son Gibert, que acompanyen el nou carril bici que enllaça son Gotleu amb es Rafal i son Gibert pels carrers d’Indalecio Prieto i Biniamar. L’ampliació ha comprès la creació de 121 noves places d’aparcament i 3 més de mobilitat reduïda. Així, s’ha passat de 252 places a 373 i de 3 places de mobilitat reduïda, a 11. En total hi ha 384 places. El pressupost ha estat de 47.217,56 euros més IVA, que provenen dels pressupostos.

L’Àrea d’Infraestructures i Accessibilitat ha renovat, a més, l’enllumenat públic de l’estacionament, que a partir d’ara disposarà de 20 punts de llum i no 10 com abans. S’ha renovat amb tecnologia LED i s’ha ampliat de 3.100 metres quadrats il·luminats amb una potència de 2,9 KW a 4.500 amb una potència d’1,5 KW, un canvi que permet una millor eficiència energètica ja que el consum es redueix pràcticament a la meitat il·luminant un 30% és de superfície. L’actuació s’ha dut a terme dins de les actuacions d’enllumenat públic del contracte de Gestió integral d’enllumenat exterior i de millora de l’eficiència energètica de les infraestructures públiques.

Nou carril bici

El nou carril bici permet donar continuïtat al tram d’Indalecio Prieto inaugurat l’any passat, que arriba fins al camí Salard. Amb aquesta actuació es dóna resposta a una petició dels veïnats i de les escoles de la barriada. L’any passat, la proposta d’ampliar la xarxa de carrils bici a Palma va ser la quarta més votada des pressupostos participatius. Per executar-la, s’hi van destinar 100.000 euros. Ambdues actuacions, tant el carril bici com l’ampliació de l’aparcament, provenen d’aquesta partida.

Aquest tram de carril bici connectarà amb el projecte que el Consell de Mallorca durà a terme al camí Salard amb Llei de Capitalitat 2016 i que permetrà donar coherència a la xarxa ciclista de zona. Les expropiacions ja s’han fet i ara el Consell està redactant el projecte, que consistirà en una senda ciclable on vianants i bicicletes compartiran l’espai al llarg de tot el camí Salard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.