Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida demana explicacions a Cospedal sobre el rebuig a cedir la casa d'Emili Darder

18747
Emili Darder va ser el darrer batle republicà de Palma. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Balears (EUIB) ha demanat explicacions al Ministeri de Defensa sobre el rebuig a cedir la casa d'Emili Darder a l'Ajuntament de Palma, per convertir-la «en un espai que reti homenatge a les víctimes de la repressió franquista».

Així mateix, la formació, mitjançant el diputat Miguel Ángel Bustamante, ha duit a la Comissió de Defensa una pregunta sobre aquesta negativa, segons ha informat el partit.

La pregunta, que va ser registrada a la Comissió presidida per José María Barreda (PSOE) l'1 de març, coincidint amb el Dia de les Balears, haurà de ser resposta per la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.

No obstant això, EUIB ha explicat que «no se sap quan tindrà resposta, ja que la Comissió només es reuneix una vegada al mes i caldrà esperar a la compareixença de la ministra i en funció del nombre i l'ordre de temes a tractar».

Per part seva, el coordinador de la formació a les Illes, Juanjo Martínez, ha declarat que «el motiu pel qual no retornen l'edifici a la ciutadania de Palma és bastant clar, l'edifici va ser expropiat per la dictadura que va donar herència ideològica al PP, però així mateix estem obligats a demanar per aquesta gran injustícia, i almenys deixar en evidència el motiu pel qual no ho retornen».

Menyspreu a les víctimes republicanes

«Aquesta setmana el PP ha mostrat una vegada més qui són i d'on vénen, han invertit 23.000 euros per retornar 29 caiguts de la 'Divisió Azul' que van lluitar al costat dels nazis, i que per fi les seves famílies podran enterrar, mentre menysprea a les víctimes republicanes a Espanya, no retornant béns robats pel franquisme, negant-se a investigar els crims franquistes o al·legar falta de diners per no invertir en l'obertura d'una sola fossa comuna i la identificació de víctimes republicanes», ha conclòs Martínez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.