Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern crea 13 noves places per a la vigilància i control dels espais naturals

18919

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca comptarà amb 13 noves places per a la vigilància i el control dels espais naturals. Així ho ha anunciat el conseller de Medi ambient, Vicenç Vidal, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest divendres, en el qual s'ha aprovat la dotació extraordinària per 11 d'aquestes places. Les dues restants (que corresponen al director i a un tècnic del Parc Natural del Trenc) s'oferiran en la modalitat de comissió de serveis.

Vidal ha assenyalat que es tracta d'un «pas significatiu» per reforçar les tasques de gestió i vigilància dels espais protegits perquè és necessari dotar-los de personal «o no serien el que realment han de ser». Les places es dedicaran a la gestió del Parc Natural Marítim Terrestre Trenc - Salobrar de Campos, amb un director i quatre tècnics, i, per un altre, a reforçar la tramitació dels expedients d'infracció i sanció, amb la incorporació de dos nous instructors; així mateix, s'incrementarà el personal del servei d'agents de medi ambient amb sis persones més.

Vidal ha destacat que la dotació permet cobrir necessitats de diferents serveis de la Conselleria que tenen una forta pressió de treball, com el cos d'instructors, i acompanyar la declaració del Parc Natural Marítim Terrestre Trenc - Salobrar de Campos amb mitjans humans i tècnics necessaris per a la seva gestió.

A l'espai natural, que ja compta amb senyalització, es destinarà aquest estiu una de les embarcacions per a la vigilància de la posidònia i l'assistència al fondeig, a més d'informadors. Quant al servei d'agents de medi ambient, amb les noves places hi haurà un total de 62 agents a les Balears. Aquest personal realitza tasques de policia ambiental, així com les pròpies dels ajudants facultatius tècnics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.