Setmanari d'informació local - 138 anys

Els propietaris de lloguer vacacional fan una «aposta per la legalitat»

19169
APTUR-Balears ha assegurat aquest dissabte que «aposta pel compliment amb la legalitat vigent dins el lloguer vacacional». | dBalears/Arxiu

APTUR-Balears ha assegurat aquest dissabte que «aposta pel compliment amb la legalitat vigent dins el lloguer vacacional i fa una crida a tots els propietaris perquè desenvolupin la seva activitat dins el marc normatiu sorgit arran de la nova Llei de Turisme i la futura zonificació».

No és la primera vegada que l'associació de referència de lloguer vacacional fa una manifestació com aquesta, tal com han recordat «tot i no estar d'acord amb molts d'aspectes de la nova normativa, quan es va aprovar la Llei de Turisme APTUR ja va recomanar als seus associats la retirada de l'oferta que deixava de complir amb la legalitat, per evitar les importants sancions que s'imposaven».

«Precisament per ajudar els propietaris a complir amb la legalitat vigent pel que fa a altes i imposts organitzam l'Espai de Formació per a Habitatges Turístics», ha explicat Joan Miralles, president de l'entitat. «Molts de propietaris tenen dubtes sobre com dur a terme processos com les altes d'habitatges o el pagament de l'impost de turisme, que nosaltres sempre hem defensat», ha afegit.

L'entitat ha assegurat que l'Espai de Formació per a Habitatges Turístics serà un esdeveniment periòdic. La primera trobada serà dia 24 de març, a les 9.30 hores, al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma. Aquesta primera jornada proporcionarà formació sobre com donar d'alta un habitatge vacacional, a càrrec de l'advocat del despatx Illeslex Javier Blas; sobre fiscalitat, a càrrec de Francisco Ramis, de Ramis Consulting; i sobre funcionament, alta i declaració de l'impost de turisme sostenible, a càrrec de Maria Antònia Truyols Martí, directora de l'Agència Tributària de les Illes Balears.

La segona jornada formativa, que tindrà lloc a finals d'abril, avançarà en la professionalització amb ponències sobre fotografia d'habitatges turístics, homestaging i pricing. A finals de setembre se celebrarà la tercera trobada, que se centrarà en l'anàlisi dels resultats de la temporada d'estiu i en les noves tendències del sector, a càrrec de Fernando Gallardo, periodista, escriptor i analista de noves tendències i nous conceptes en turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.