Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Obra Cultural Balear demana la retirada de l'actual redactat del Decret de català a la sanitat

19245

L’Obra Cultural Balear (OCB) demana al Govern que retiri el Decret de català a la sanitat -ara que encara no s’ha aprovat-. L’entitat recorda que el dret a ser atès en català per part dels funcionaris públics està recollit a l’Estatut d’Autonomia, a la Llei de normalització lingüística i a la Llei de funció pública.

És per aquest motiu que l'OCB troba «imprescindible» que el català quedi com a requisit d’accés a les oposicions. A banda, tal i com està redactat l'actual esborrany, «es poden generar situacions d'inseguretat jurídica que caldria evitar». Des del punt de vista de la seguretat jurídica, «és preferible exigir el català d’entrada, per a poder accedir a la funció pública, i dissipar així qualsevol perill que aquest decret acabi als tribunals».

L'entitat ha explicat que el text que es pretén aprovar «comporta un tractament discriminatori per part de l’administració cap als catalanoparlants i persones que desitgen emprar la llengua pròpia de les Balears, que passen a ser tractats com a ciutadans de segona». A més, «suposa un tracte distint al que tenen la resta d’àrees de l’administració, la qual cosa fa que la sanitat quedi com un cos estrany».

Quant al nivell exigit, l’OCB considera que el Govern s’hauria de regir per l’opinió dels experts –en aquest cas, la Universitat de les Illes Balears– i que no hauria de fer «diferències entre els diversos cossos de funcionaris». Finalment, l’OCB exigeix al Govern d’Armengol i a l’IB-Salut que actuïn davant de la «il·legalitat i anormalitat que es produeix a la majoria de centres de salut de les Illes Balears, on la cartelleria és exclusivament en castellà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.