Setmanari d'informació local - 138 anys

Antich censura que el Govern espanyol «discrimini les Balears» amb les ajudes a les renovables

19283

El senador socialista Francesc Antich ha censurat aquest dimarts que «el Govern Rajoy discrimini les Balears» i ha registrat una moció en la Comissió d'Energia, Turisme i Agenda Digital en la qual demana que es rectifiqui la decisió de deixar les Balears sense les ajudes a les energies renovables que s'havien «promès».

En concret, Antich ha registrat una moció en la qual critica que es negui «l’accés a unes ajudes imprescindibles» per «tirar endavant» amb «un conjunt de projectes de parcs fotovoltaics que es troben paralitzats amb tots els permisos necessaris». A més, amb la moció, Antich reclama a l'Executiu que «compleixi amb la paraula» donada al Govern, ja que, com ha recordat, «al novembre de 2017», la Secretaria d'Estat d'Energia va informar al Govern i els promotors de renovables de les Illes, que estava «en fase d'estudi la concessió d'ajudes específiques per a les Balears i les Canàries», que serien «d’uns 60 milions d'euros en el primer trimestre de 2018».

Antich ha assenyalat que «aquestes ajudes són essencials per impulsar les energies renovables», ja que aquests parcs fotovoltaics són «fonamentals per a la transició energètica que es vol impulsar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.